De ervaren slimmigheidjes van Burak Yilmaz zijn door Fortuna goed ingeschat

Foto: De ervaren slimmigheidjes van Burak Yilmaz zijn door  Fortuna goed ingeschat

Hij dook als grote held van Turkije plots op in Sittard bij plaatselijke eredivisionist Fortuna: de inmiddels 37-jarige Burak Yilmaz. Zou hij het kunstje nog kunnen? Nu de eerste seizoenshelft achter de rug is, is het antwoord: ja. Vooral de geslepenheid van ‘boem, boem, Burak’ levert punten op.

Er was een klein uurtje gespeeld woensdagavond in een koud stadion van Fortuna Sittard waar SC Heerenveen op bezoek was. De brilstand stond nog altijd op het scorebord, de toeschouwers hadden net een warm bekertje koffie in hun mik gegoten. De ploeg van trainer Julio Velásquez had op het middenveld aan de rechterkant de bal. Er was een aanval in wording.

De teruglopende voorhoedespelers van Fortuna zochten snel naar een juiste positie, toen daar plots een sprintende Yilmaz zich slim breed vrijliep, zoals bijvoorbeeld voormalig topspits Roy Makaay in zijn beste jaren, waardoor de Turk diep gestuurd kon worden en de buitenspelval wist te omzeilen. De aanvaller leverde daarna met zijn rechtervoet een afgemeten voorzet af.

Die collega-aanvaller Embaló bij de tweede paal keurig binnen knikte. Het publiek stond terecht op de banken. De loopactie van Yilmaz was tekenend voor het spel dat de Turk vaker op de mat heeft gelegd tijdens zijn tijd in Limburg. Met finesse en geslepen voetbal zijn tegenstander te slim af zijn. Daarmee toonde de oud-aanvaller van Turkse topclubs en Lille ook in het verleden al meerdere keren zijn klasse.

Aardig moyenne

Diep in blessuretijd wist hij in Sittard wederom met een goeie loopactie de vermoeide Friezen definitief op de knieën te krijgen. Yilmaz ging met een versnelling het zestienmetergebied in en kon door de uitkomende Heerenveen-doelman Xavier Mous alleen maar onreglementair afgestopt worden: strafschop.

Burak Yilmaz stond, zoals wel vaker, zélf achter de bal en schoot de bal onberispelijk tegen het net. Zijn zevende doelpunt alweer in zeventien wedstrijden in Sittardse dienst. Een aardig moyenne, daarbij opgeteld ook nog drie assists. Puntje van kritiek is wel dat de soms heetgebakerde Turk binnen de lijnen nog weleens wil blijven mekkeren, waardoor hij tot nu toe al zes gele kaarten kreeg.

Niemand die je daar in Sittard echter over hoort. De slimmigheidjes van hun spits, behorend bij een bulk aan ervaring, zouden zomaar aan het einde van dit seizoen voor handhaving in de Eredivisie kunnen gaan zorgen.

Ben jij onder de indruk van Burak?

  • Ik wel
  • Ik niet
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie