De Bruyne realistisch na WK-domper: “Laatste twee jaar waren al niet top”

Foto: De Bruyne realistisch na WK-domper: “Laatste twee jaar waren al niet top”

Kevin De Bruyne kijkt realistisch terug op het WK-debacle van België in Qatar. De spelmaker van Manchester City erkent dat de laatste twee jaar van de Rode Duivels ondermaats zijn geweest.

“Het WK was gewoon niet goed genoeg van ons. Dat moeten we gewoon accepteren en hopen dat we de volgende keer beter doen”, aldus De Bruyne tegenover Play Sports. “Als we eerlijk zijn, hebben we alleen in de tweede helft tegen Kroatië goed gespeeld. Die andere wedstrijden waren niet zo goed’, klinkt de 31-jarige middenvelder eerlijk.

Een grote verrassing was dat niet voor onze zuiderbuur. Hij merkte dat de voorbije twee jaar al niet goed waren van het team. “Ik denk dat we de laatste twee jaar niet echt top zijn geweest. Als je de wedstrijden in die periode bekijkt, hebben we eigenlijk niet zo veel gewonnen en speelden we al een tijdje niet echt goed voetbal.”

“Ik denk dat het er niet in zat”

Na de verliespartij tegen Italië in de kwartfinale van het EK vorig jaar wonnen de Belgen slechts negen van de negentien interlands. “We hebben geprobeerd en gezocht om het beter te doen, maar ik denk dat het er dit toernooi gewoon niet in zat”, besloot De Bruyne.

Zie je België het EK 2024 winnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Komt er een sterke nieuwe generatie aan voor de Belgen?

  • Ja, daar kunnen ze ook mee winnen
  • Nee, die is een stuk minder
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie