De Boer en Koeman eensgezind: “Was een slappe trekpop, nu een kerel”

Foto: De Boer en Koeman eensgezind: “Was een slappe trekpop, nu een kerel”

Calvin Stengs kan rekenen op de nodige complimenten van de tafelgasten van het Ziggo Sport-praatprogramma Rondo. Volgens de tafelheren heeft de aanvallende middenvelder in de laatste jaren een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Bondscoach Ronald Koeman en oud-prof Ronald de Boer zien dat Stengs vooral op het fysieke vlak stappen heeft gezet.

Koeman prijst ontwikkeling Stengs

Stengs werd vorige maand door Koeman bij het Nederlands elftal gehaald vanwege zijn goede prestaties bij Feyenoord. Aan tafel bij Rondo vertelt de keuzeheer dat de overgang naar de Nederlandse landskampioen geweldig is geweest voor Stengs. “Calvin heeft bij mij z’n debuut gemaakt voor Oranje in 2019. Je ziet dat hij zich ontwikkelt en fysiek sterker wordt. Hij kon altijd goed voetballen, maar het was altijd een beetje slapjes. Het is nu een kerel geworden.”

Stengs maakte ook op Champions League-niveau tegen Lazio indruk zag Koeman, die niet alleen zijn doelpunt bewierookte. “Hij gaf ook uit het niets twee diepe ballen. Dat vond ik echt geweldige ballen. Het is duidelijk dat hij de oproep voor Oranje had verdiend, al was het ook zo dat Gakpo, Lang en Memphis ontbraken. Dan ga je zoeken en was het duidelijk dat we hem moesten kiezen.”

De Boer prijst staf Feyenoord

Ook Ronald de Boer stelt dat Stengs stappen heeft gezet op fysiek gebied. “Voetballen kon hij altijd al, maar ik vond het een beetje een trekpop, altijd slap. Als ik hem nu zie bewegen… Het ziet er allemaal veel steviger uit. Daarvoor verdient hij complimenten, maar de staf van Feyenoord ook.”

De Boer maakt vervolgens ook nog een grappende verwijzing naar zijn eigen broer Frank, die de schoonvader is van Stengs. “Zoals jij (Koeman, red.) zei: aan die passes tegen Lazio kun je zien dat hij een fantastisch gevoel heeft in zijn linkerpoot. Hij geeft de ballen altijd op de juiste snelheid, in de juiste ruimtes. Hij is lekker bezig. Ik denk ook dat hij z’n schoonvader moet bedanken, die hem die kant op heeft geduwd.”

Opstellingen Lazio-Feyenoord: dit doet Slot in de aanval

Moet Koeman Stengs bij Oranje houden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, vind ik niet goed genoeg
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie