De 10 grootste transferflops van Feyenoord van de afgelopen 2 jaar

Soccernews

De aanwinsten van Feyenoord bleken niet altijd een daverend succes te worden. Zo werden er de voorbije twee jaar de nodige spelers gehaald die uiteindelijk amper aan spelen toekwamen of niet voldeden. [i]SoccerNews.nl[/i] heeft een lijstje opgesteld met de 10 grootste transferflops van Feyenoord van de afgelopen 2 jaar.

[b]10. Wesley Verhoek[/b]
Verhoek werd in de zomer van 2012 betrokken in een ruildeal met Jerson Cabral, die van Feyenoord naar FC Twente ging. Verhoek tekende voor vier seizoenen, maar werd nooit een succes in Rotterdam. Na 31 duels gespeeld te hebben in drie seizoenen werd zijn tot medio 2016 lopende contract in juni 2015 ontbonden.

[img]//uploads/wesley-verhoek%28feyenoord%29%281%29.jpg[/img]

[b]9. Bilal Basacikoglu[/b]
Basacikoglu beleefde in het seizoen 2013/14 zijn doorbraak bij sc Heerenveen en werd na dat jaar voor 3,5 miljoen euro naar De Kuip gehaald. Mede door grote concurrente belandde hij afgelopen seizoen vaak op de tribune en kwam hij slechts tot elf optredens.

[b]8. John Goossens[/b]
De middenvelder werd in januari 2012 door Feyenoord onder contract genomen, maar schopte het nooit tot belangrijke speler. Uiteindelijk kwam Goossens in twee seizoenen tot dertig wedstrijden. Het contract werd in augustus 2014 ontbonden, waarna hij in oktober naar FC Pune City in India vertrok.

[img]//uploads/john-goossens%28feyenoord%29%2814-07-2014%29.jpg[/img]

[b]7. Samuel Armenteros[/b]
De spits werd in de zomer van 2013 door Feyenoord voor een seizoen gehuurd van Anderlecht. Heeft de verwachtingen nooit waar kunnen maken en scoorde namens de Rotterdammers maar twee doelpunten. Afgelopen seizoen was hij wél succesvol bij Willem II.

[b]6. Otman Bakkal[/b]
De ex-PSV’er arriveerde in september 2013 met een conditieachterstand bij Feyenoord en speelde slechts acht wedstrijdjes. Trainer Ronald Koeman was niet gecharmeerd van Bakkal en zette hem vaak buiten de wedstrijdselectie.

[img]//uploads/otman-bakkal%28feyenoord%29%283%29.jpg[/img]

[b]5. Harmeet Singh[/b]
Alweer drie jaar geleden, op 5 juli 2012, haalde Feyenoord Singh voor 300.000 euro. De middenvelder kwam sporadisch in actie en zag dat zijn contract anderhalf jaar later werd ontbonden. In Noorwegen kwam Singh de afgelopen anderhalf jaar bij Molde wél aan spelen toe.

[b]4. Ruud Vormer[/b]
Na vier seizoenen bij Roda JC versierde Vormer een transfer naar Feyenoord. Maar de middenvelder, die na een sterk seizoen klaar leek voor een stap hogerop, kon in Rotterdam nooit doorbreken en vertrok in de zomer van 2014 naar Club Brugge.

[img]//uploads/ruud-vormer%28feyenoord%29%281%29.jpg[/img]

[b]3. Guyon Fernandez[/b]
Al in mei 2011 bereikte Feyenoord een akkoord met Fernandez, die destijds de opvolger van Luc Castaignos moest worden. Al meteen in het eerste seizoen ging het mis met twee forse schorsingen. Het seizoen erop werd Fernandez nog maar negen keer gebruikt, hij speelde later voor PEC Zwolle en NAC Breda.

[b]2. Luke Wilkshire[/b]
De geboren Australiër werd afgelopen seizoen voor een jaar vastgelegd en verloor in de loop van het seizoen zijn basisplaats aan Rick Karsdorp, die van origine een middenvelder is. Wilkshire zag zijn contract met een jaar verlengd worden en is dus ook na de zomer in De Kuip te bewonderen. Toch imponeerde de 33-jarige mandekker tot op heden allerminst.

[img]//uploads/luke-wilkshire%28feyenoord%29%2829-06-2015%29.jpg[/img]

[b]1. Joris Mathijsen[/b]
De laatste speler in deze lijst is Mathijsen, die in de zomerstop van 2012/13 een driejarig contract ondertekende. Al direct in het eerste jaar kreeg de verdediger bakken met kritiek over zich heen, mede over het hoge jaarsalaris van naar verluidt een miljoen euro. Drie seizoenen en 57 duels later nam Feyenoord afscheid van de momenteel 35-jarige Mathijsen.

Wie is volgens jou de grootste transferflop?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1982+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie