Crisis bij PSV: ‘Dit komt heel hard aan’

Foto: Crisis bij PSV: ‘Dit komt heel hard aan’

PSV blameerde zich dinsdagavond opnieuw tegen een laagvlieger uit de Eredivisie. De Eindhovenaren gingen eerder al onderuit bij SC Cambuur en FC Groningen en verloren dinsdag ook met 1-0 van FC Emmen. Xavi Simons was na afloop van het duel onthuts over het zwakke optreden van PSV.

Tegenover de NOS sprak de aanvallende middenvelder klare taal. “Hoe hard dit aankomt? Heel hard.” Simons zag dat zijn ploeg het zelf makkelijker had kunnen maken en dat men vooral in het begin van de wedstrijd niet slagvaardig bleek. “We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd in de eerste vijftien minuten af te maken. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt.”

Balende Simons

PSV benutte de kansen echter niet, kwam vervolgens met 1-0 achter en zag tot overmaat van ramp ook nog Mauro Júnior een onnozele rode kaart pakken. Dat maakte volgens Simons het karwei nog een stuk lastiger. “Dan moet je bikkelen en proberen die goal te maken. Dat lukte gewoon niet. We zitten in een kutfase.”

Volgens Simons lijkt alles momenteel tegen te zitten. “Het is alles bij elkaar. Het enige wat we kunnen doen is naar voren kijken en, vooral voor de supporters, alles geven.” De middenvelder stelde eveneens te balen van het vertrek van Cody Gakpo. “Tuurlijk missen we hem, hij was onze aanvoerder. Maar dat is geen smoesje om zo te presteren. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.”

Wint PSV op bezoek bij Sevilla?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt PSV nog kampioen?

  • Ja, dat gaat ze nog lukken
  • Nee, kansloze missie
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie