Cody Gakpo nieuwe parel bij PSV: “Een jongen die zijn dromen niet opgeeft”

Foto: Cody Gakpo nieuwe parel bij PSV: “Een jongen die zijn dromen niet opgeeft”

PSV werd dit seizoen weliswaar geen kampioen, toch was het best een behoorlijk voetbaljaar voor de Eindhovenaren. Alleen al doordat meerdere jeugdspelers doorbraken in de hoofdmacht.

Gakpo is een echt kind van de club: hij kwam al erg snel over van FC Eindhoven. “Laat ik zeggen dat een slechtziende of de grootste niet-voetbalkenner zijn kwaliteiten wel had kunnen waarnemen”, zegt hoofd jeugdscouting Riny de Groot over hem in het Eindhovens Dagblad.

“Als Cody ooit een keer niet bij de les was, wat helemaal niet gek is op die leeftijden, konden we hem aanspreken en leverde dat nooit problemen op. Het was een voorbeeldjongen, met dank ook aan zijn ouders en broer waar nooit gedoe mee was. Het zou me dan ook sterk verbazen als Cody geen mooie carrière in het betaald voetbal gaat maken. Hij heeft een enorme drive, altijd goede zin en gaat in teamverband toch voor zijn eigen doel. Net zoals Donyell Malen dat bij Jong PSV heel goed kon.”

Twan Scheepers, trainer in de PSV-jeugd, vult aan: “Eindhovenaar zijn geeft natuurlijk een extra tint aan spelen in het Philips Stadion. Je hebt misschien iets meer de gunfactor, maar bij PSV tellen uiteindelijk alleen de prijzen”, aldus Scheepers, die Gakpo in de F-jes in zijn ploeg had. “Hij straalde plezier uit en kon de rest van de groep aansteken, in de goede zin van het woord. Cody heeft fysiek en mentaal veel in huis, was toen eigenlijk al duidelijk. We werden in dat jaar met de E’tjes heel makkelijk kampioen, ik geloof met 280 goals. Cody maakte er meer dan honderd en denderde maar door. Het is een jongen die zijn dromen nooit loslaat. Toen niet, nu niet en ik denk nooit niet.”

Gakpo kan volgend seizoen al een vaste basisplaats bij PSV 1 aan

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat is nog wat te snel
433+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie