‘Clubleiding PSV heeft grote fout gemaakt met Van Nistelrooy’

Foto: ‘Clubleiding PSV heeft grote fout gemaakt met Van Nistelrooy’

René van de Kerkhof denkt dat de teleurstellende resultaten van PSV mede op het conto te schrijven zijn van trainer Ruud van Nistelrooy. Volgens de oud-PSV’er is de oefenmeester te vroeg begonnen aan zijn klus als hoofdtrainer.

Bij Omroep Brabant stelt dat de 2-2 tegen Fortuna Sittard een enorme blamage is. “Die wedstrijd moet je gewoon uitspelen en je moet niet met zijn allen op jacht naar de 3-1.” Volgens de oud-international ontbreekt het bij PSV aan echt leiderschap. “Eigenlijk moeten er spelers opstaan die dat snappen, maar dat gebeurt niet. En vanaf de bank komt dat signaal ook niet.”

Clubleiding PSV luistert niet

Volgens Van de Kerkhof kan Van Nistelrooy er niet veel aan doen. “Hij heeft zelf bij de clubleiding aangegeven dat het nog te vroeg was om hoofdtrainer te worden maar daar hebben ze niet naar geluisterd. Van Nistelrooy had beter een of twee jaar assistent moeten zijn. In plaats daarvan zetten ze Fred Rutten naast hem. Daar was ik vroeger al niet kapot van en nu nog steeds niet.”

De oud-international is dan ook van mening dat Van Nistelrooy nog het een en ander moet bijleren. “Aan de kwaliteiten van de selectie ligt het niet. Ik blijf er ook bij dat er geen vervanger voor Gakpo hoeft worden gekocht. Maar Ruud moet wel Simons op links zetten en dan moet het gaan lopen.” Mocht PSV geen kampioen worden dan ziet Van de Kerkhof wel een andere verrassende kandidaat. Let op FC Twente. Dat is een leuk team. Als die kampioen worden ben ik net zo blij als wanneer PSV het wordt.”

Is Van Nistelrooy te vroeg hoofdtrainer geworden van PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
632+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie