Clasie reageert op mislopen Oranje-plekje: ‘Koeman heeft gebeld’

Soccernews

Jordy Clasie steekt het hele seizoen al in een goede vorm en hoopte daarom vurig op een plekje in het Nederlands elftal. De middenvelder van AZ overleefde de schifting na de voorselectie echter niet.

Jordy Clasie baalt van mislopen Oranje-selectie

“De bondscoach heeft me gebeld en mij uitgelegd waarom ik er niet bij zit. Natuurlijk baal je, maar het is zoals het is. Ik richt me nu volledig op AZ”, reageert Clasie voor de camera bij ESPN. Onder meer Ajacieden Kenneth Taylor en Davy Klaassen krijgen de voorkeur van Ronald Koeman.

Dat ‘richten op AZ’ is overigens hard nodig, want zondagavond liepen de Alkmaarders tegen een dure nederlaag aan (2-1 bij FC Twente). Binnen elf minuten spelen stond het al 2-0 door twee goals van Manfred Ugalde in de Grolsch Veste. “Zo de wedstrijd beginnen, als hele ploeg. Niet wakker zijn. We waren nog gewaarschuwd voor FC Twente. In de eerste twintig minuten zijn we op alle vlakken afgetroefd en krijg je ook twee goals om je oren. Dat is typerend voor vandaag en daarom verlies je de wedstrijd ook.”

‘Geen recht op een punt of meer tegen Twente’

Dat AZ twee dagen ervoor een zware wedstrijd tegen SS Lazio had gespeeld, in de Conference League, wil Clasie niet aanhalen als excuus. “We waren er gewoon niet bij en dan roep je het over jezelf af. We waren nu niet goed genoeg om een punt of meer te pakken. We hadden daar ook geen recht op.”

Trainer Pascal Jansen zei al over de nederlaag in Enschede: “Met name de mentale focus was er niet. We waren niet klaar om meteen de weerstand te bieden die hier wel werd gevraagd. We speelden onder ons niveau.”

Clasie had bij Oranje moeten zitten

  • Eens
  • Oneens
69+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie