‘City hangt verplichte degradatie boven het hoofd’

Foto: ‘City hangt verplichte degradatie boven het hoofd’

Manchester City hangt een zware straf boven het hoofd; de Engelse grootmacht zou velen Financial Fair Play-regels aan de laars hebben gelapt. Op veel steun van andere Premier League-ploegen hoeven ze niet te rekenen.

De organisatie van de topcompetitie heeft inmiddels een stevig dossier om uit te putten met alle financiële regels die City zou hebben overtreden. Mocht de landskampioen schuldig worden bevonden zijn diverse straffen mogelijk. Denk daarbij aan een grote geldboete, een puntenaftrek of zelfs reglementaire degradatie. Sky Sports weet dat het gros van de Premier League-clubs het terecht zouden vinden als The Citizens moeten afdalen naar het Championship.

Verplichte afdaling naar het tweede niveau is met afstand de zwaarste straf die Pep Guardiola en co kunnen krijgen. Het is ook nog de vraag of de English Football League (EFL), de organisator van die competitie, deelname van City accepteert. Dat zijn ze namelijk niet verplicht. Er wordt echter ook geopperd om met terugwerkende kracht de recente landstitels van City af te nemen, maar veel Premier League-club vinden dat een te lichte straf.

Big Six wil actie zien

Het zijn vooral de concurrenten bovenin die aandringen op ingrijpen. De Big Six, verder bestaande uit Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur, spreken van competitievervalsing dat City zo sjoemelde met de regels. Een onafhankelijke commissie voert momenteel een onderzoek uit naar het financiële wangedrag van de steenrijke club. Op basis daarvan zal een strafmaat bekend worden. City won de afgelopen elf jaar liefst zes keer de landstitel op het hoogste niveau in Engeland.

Zou je verplichte degradatie terecht vinden?

  • Echt wel
  • Nee, dat gaat te ver
432+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie