Chelsea recht rug en schakelt Borussia Dortmund overtuigend uit

Chelsea heeft tegen Borussia Dortmund de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd weten om te buigen. Op het eigen Stamford Bridge versloeg het de Duitsers namelijk met 2-0.

Het duel tussen beide ploegen begon dinsdagavond verlaat vanwege Borussia Dortmund dat later bij het stadion aankwam. Tien minuten na de aanvangstijd floot Danny Makkelie alsnog voor het begin van de wedstrijd. Borussia Dortmund kreeg al vroeg in de wedstrijd te maken met een teleurstelling. Julian Brandt haakte namelijk af vanwege een blessure en moest binnen een paar minuten worden vervangen.

Waar Marcos Reus dichtbij een voorsprong was met een vrije trap, die Kepa Arrizabalaga knap pareerde, was het Chelsea dat de 1-0 maakte. Raheem Sterling kreeg de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten en schoot deze hoog tegen de touwen aan. De Londenaren wisten de voorsprong vervolgens voor rust vast te houden.

Overtuiging bij Chelsea

Vroeg in de tweede helft kreeg Chelsea een levensgrote kans om de voorsprong uit te breiden, en daarmee virtueel naar de volgende ronde te gaan. Na een handsbal in het strafschopgebied mocht Kai Havertz achter de bal plaatsnemen. Havertz raakte de paal, waarmee de kans voorbij leek te gaan. Aangezien de keeper te vroeg van zijn lijn afging, mocht de penalty echter worden overgenomen. In zijn tweede poging schoot hij vervolgens wel raak.

Een kwartier voor tijd leek Sterling de beslissende derde treffer te maken, maar het bleek voor hem buitenspel te zijn. Ondertussen deed Borussia Dortmund er alles aan om voor minimaal een verlenging te gaan. Het bracht daarvoor onder meer Donyell Malen binnen te lijnen. Chelsea wist echter uitstekend stand te houden en met een ruime overwinning van het veld af te stappen.

Scoreverloop: 1-0 (43′) Raheem Sterling, 2-0 (53′) Kai Havertz

Maakt Borussia Dortmund kan op het winnen van de Champions League?