Chelsea na rust naar eenvoudige zege in stadsderby

Chelsea heeft zaterdagmiddag een comfortabele zege geboekt op Crystal Palace. Op Stamford Bridge namen The Blues na de pauze ruim afstand in de stadsderby.

De ploeg van Frank Lampard begon het Premier League-seizoen wisselvallig met één overwinning in de eerste drie wedstrijden. Ook in de eerste helft tegen Palace verliep het niet vlekkeloos. De gastheren kregen wel de nodige kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Onder meer Tammy Abraham, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi en N’Golo Kanté ging niet zorgvuldig om met de mogelijkheden. Zo ging beide ploegen rusten bij een 0-0 stand, al werd vijf minuten na de thee de ban gebroken.

De bezoekers verdedigden matig uit, wanneer de bal voor de linkerkant van de goal kwam. De mee opgekomen Ben Chilwell aarzelde niet en haalde de trekken over. Een prachtige bekroning op zijn Premier League-debuut bij Chelsea. Een kwartier later verdubbelde Chelsea de voorsprong en weer moest er een verdediger aan te pas komen. Na een hoekschop knikte Kurt Zouma binnen. Het slotakkoord werd ingeleid door twee overtredingen van Palace, die in beide gevallen een strafschop tot gevolg hadden. Specialist Jorginho bleef koel en bepaalde de eindstand op 4-0.

Zo komt Chelsea op zeven punt na vier duels en gaat het richting de subtop. Voor Crystal Palace is er nog weinig aan de hand met zes behaalde punten.

Scoreverloop: (50′) 1-0 Chilwell (66′) 2-0 Zouma (78′) 3-0 Jorginho (pen.) (82′) 4-0 Jorginho (pen.)

Komt Chelsea tekort om echt voor de landstitel te spelen?