Buitenlandse media zien ‘grote blunder Van Gaal’

Foto: Buitenlandse media zien ‘grote blunder Van Gaal’

Het Nederlands elftal speelde gisteren teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Ecuador. De buitenlandse media wijzen op de day-after met de beschuldigende vinger naar bondscoach Louis van Gaal.

In navolging van Valentijn Driessen snapt ook het Spaanse Marca weinig van de verdedigende tactiek van de keuzeheer. “Van Gaal is al jaren actief bij Oranje met het idee dat resultaat belangrijker is dan het spel. Alsof dat niet hand in hand gaat… Het team van Van Gaal zal in ieder geval niet de geschiedenisboeken ingaan vanwege de genialiteit. Zelfs niet vanwege het voetbal.”

El Mundo Deportivo keek met extra aandacht naar middenvelder Frenkie de Jong (FC Barcelona). “Ecuador had de tactiek van Nederland door en wist hoe het De Jong moest afstoppen. Elke keer als hij een aanval probeerde te starten, stuitte hij op de hindernissen van de Ecuadorianen.” Cody Gakpo wordt als ‘de scherpe punt van een bot elftal gezien’. “Het ontbrak aan voetbal en aan felheid bij Oranje.”

‘Veel te voorzichtig’

De Gazetta dello Sport merkt vanuit Italië op dat Oranje in twee wedstrijden slechts vier keer (!) op doel schoot. “Dat waren meteen drie goals, waarvan twee tegen Senegal. Dat is vooral geluk. Als er één ploeg was die het verdiende om te winnen, dan was het Ecuador wel.”

Het Franse L’Equipe, dat een kwetsbaar Nederland ‘op het punt van breken stond’. “Een nederlaag, die de hele groep op zijn kop had gezet, was nabij. Nederland mag zich heel gelukkig prijzen met een punt.” Verder wenst BILD dat ‘de spelers van Oranje net zoveel voetbalverstand als Van Gaal hadden moeten hebben’.

En tot slot Het Nieuwsblad vanuit België: “Ook een dubbele wissel van de bondscoach met Weghorst en De Roon voor Koopmeiners en Gakpo kon niets aan veranderen, want Oranje bleef inspiratieloos voetballen. Van Gaal zag zo met lede ogen aan hoe zijn ploeg ondanks een vroege voorsprong bleef steken op een gelijkspel.”

Van Gaal is niet de juiste man voor dit Oranje

  • Eens
  • Oneens
6911+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie