Brobbey terug bij Ajax: “Leipzig is geen Amsterdam”

Foto: Brobbey terug bij Ajax: “Leipzig is geen Amsterdam”

Ajax heeft zijn verloren zoon Brian Brobbey weer in de armen gesloten en dat is toch lichtelijk opvallend te noemen, omdat de spits in de afgelopen zomer nog koos voor een transfervrij vertrek naar de Bundesliga-topclub RB Leipzig.

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

In de Pantelic Podcast is de jongeling duidelijk over de reden van zijn snelle comeback: “Leipzig is geen Amsterdam!” Hij moge duidelijk zijn: hij is blij om weer in onze hoofdstad te vertoeven: “Het is altijd leuk om mijn familie te zien. Ik heb ze lang niet gezien. Ik was met mijn broer in Leipzig. Hij hield zijn conditie op peil bij een club, dus ik was altijd met hem. Gezellig, maar je ziet je moeder en vader niet zo vaak. Iedereen is nu weer samen. Amsterdam is sowieso mijn thuis en Ajax is ook gewoon mijn cluppie.”

In juni koos hij nog het hazenpad… “Ik had een doel voor ogen, maar uiteindelijk heeft het niet al te best uitpakt. Niet eens vooral door het vertrek van de trainer en de technisch directeur. Als de trainer wordt ontslagen, moet je je sowieso opnieuw laten zien. Dat heeft er niks mee te maken.”

Overmars

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zei meteen al open te staan voor een terugkeer van Brobbey: “Hij is een hele eerlijke man. Hij zei tegen me: als je Ajax verlaat, ga je je jeugdjaren – je mooiste jaren – missen. Daar had hij sowieso gelijk in. Marc was er wel een beetje kapot van.”

Op de officiële site van Ajax zegt de technische man zelf: “Brian kent de club. Hij weet precies wat we van hem vragen.” Brobbey is mede gehaald om de afwezigheid van Sébastien Haller, die naar de Afrika Cup gaat, op te vangen… “Het was belangrijk dat er een aanvaller kwam die meteen beschikbaar was. Brian biedt ons dat.”

Verdien 1.44 keer je inleg als Ajax van Utrecht wint (na de winterstop)!

Ben jij blij met zijn terugkeer?

  • Ik wel
  • Ik niet
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie