Bondscoach België schrikt: “Ze lachen niet”

Foto: Bondscoach België schrikt: “Ze lachen niet”

Bondscoach Roberto Martínez maakt zich grote zorgen over de Belgische nationale ploeg. Na de 0-2 nederlaag tegen Marokko is de Spanjaard ‘not amused’ over diens team.

“Dit is een bittere pil”, verklaarde Roberto Martínez tegenover Sporza. “De eerste goal heeft onze wedstrijd bepaald. We hadden moeite om ons hoofd koel te houden in de zone van de waarheid, we konden ons spel niet opdringen. We hadden wel enkele goede momenten, maar weinig échte kansen. Een paar halve kansjes, meer niet. Maar tot de tegengoal waren we de betere ploeg.”

Martínez mist een belangrijke eigenschap bij de internationals van België. “De spelers zullen hun spelvreugde moeten terugvinden als ze hun talent weer het verschil willen laten maken”, verklaarde de bondscoach. “De spelers lachen niet op het veld. Ze missen de vrijheid die ze normaal gezien aan de bal hebben. Komt het door de te korte voorbereiding? Dat ze nooit echt een moment hebben gekregen om te relaxen?”

“Maar ze zullen moeten genieten op het veld om hun talent het verschil te laten maken. Het is dus geen gebrek aan zelfvertrouwen”, aldus Martínez, die weet dat de druk tegen Kroatië maximaal zal zijn. Dat verontrust hem niet. “Deze spelers hebben al hun hele carrière moeten omgaan met de druk. Ze moeten geen schrik hebben om te verliezen deze keer, want we moeten winnen. Het is een kans om te schitteren en door te stoten naar de volgende ronde.”

Gaat België alsnog door?

  • Ja
  • Nee
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie