Bizarre onthullingen over ‘maniakale’ Hyballa bij NAC

Foto: Bizarre onthullingen over ‘maniakale’ Hyballa bij NAC

Er komen bij NAC Breda steeds meer verhalen naar buiten over het gedrag van de woensdag ontslagen trainer Peter Hyballa. De maniakale Duitse oefenmeester liet het kwik al in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tot een kookpunt stijgen.

Ontslagen trainer ging weer ouderwets tekeer

Het in crisis verkerende NAC kwam vorig seizoen toch weer uit bij de bevlogen Hyballa. De clubleiding stelde dat de ploeg deze charismatische coach wel eens hard nodig kon hebben. Al snel ging het beter lopen in Breda: Hyballa werd aangesteld toen ze veertiende stonden in de Keuken Kampioen Divisie, uiteindelijk eindigde NAC als zesde. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kwamen echter scheurtjes in het pantser. Oude karaktereigenschappen van onze oosterbuur, die het bij geen enkele werkgever lang volhield, kwamen weer tevoorschijn.

‘Spekkies’ binnen de selectie

In een uitgebreid artikel komt Voetbal International met een aantal voorbeelden. “Spelers werden in groepjes aan tafels geplaatst op basis van uiterlijk of karakter. Een van de groepjes krijgt de naam ‘de spekkies’. Hyballa vindt ze te dik. Het begint ludiek, maar naarmate de week vordert, gaat de oefenmeester steeds verder. Tot ontsteltenis van de rest van de staf, die aanwinsten, waar maanden werk in is gestoken om ze naar Breda te krijgen, kapot gemaakt ziet worden. ‘Ze moeten niet fit worden, maar Hyballa-fit’, luidt het credo van de oefenmeester zelf”, schetst VI de situatie.

“Jort van der Sande is een van de slachtoffers van de maniakale wijze waarop Hyballa tekeergaat. Hoewel hij met dertien doelpunten en tien assists het beste seizoen uit zijn carrière achter de rug heeft, laat Hyballa te pas en te onpas weten hem niet goed genoeg te vinden. Hij noemt hem een mietje, deelt hem in bij de ‘spekkies’ en maakt de aanvaller onzeker. Gevoelsmens Van der Sande, bekend om zijn zachtaardige persoonlijkheid, kiest eieren voor zijn geld. De spits heeft net een huis in Breda en is mateloos populair bij de aanhang, maar wil van zijn situatie verlost worden en zoekt een nieuwe club. Via de achterdeur kiest hij het hazenpad. ADO Den Haag pikt hem, tot afgrijzen van het NAC-publiek, transfervrij op.”

Extreme trainingen

Het voetbalblad schrijft dat Hyballa de spelersgroep afbeult. “In Delden, waar ook Excelsior bivakkeert, moeten de spelers eindeloos aan het werk. Ook bij de Kralingers kijkt men vreemd op als wordt gezien hoeveel uren NAC op het veld staat. Als de technische staf Hyballa wijst op de manier van werken en een vrije middag voorstelt, plant de Duitser op recalcitrante wijze een extra, eindeloze training in. Vier, vijf uur per dag gaat de ploeg tekeer. De spelers lopen diep in het rood, maar Hyballa gebruikt zijn hiërarchische positie om de fysiologische kenners de mond te snoeren. Dan voelt de staf, in de totale breedte, al aan dat het lastig werken is. Spelers worden over de kling gejaagd, is de mening van iedereen op het trainingskamp, met uitzondering van de hoofdtrainer. Een druppel op de gloeiende plaat is de wissel van de jonge Zweed Adam Kaied (21). De vleugelaanvaller valt in, maar wordt in een oefenduel koud in het veld gewisseld en gekleineerd door Hyballa, omdat zijn houding hem niet aan staat.”

Moet een club ooit nog in zee gaan met Hyballa?

  • Tuurlijk wel, hij kan echt wel wat
  • Nee, het gaat overal mis
1674+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:40
7+
Volendam viert eerste punt van het seizoen met ‘vreugdebiertjes’
18:32
29+
“Het is heel simpel: de route naar Oranje gaat via PSV”
18:18
68+
‘Van der Sar nam verantwoordelijkheid die hij niet had moeten nemen’
18:00
15+
Rodri gaat volledig over de schreef en pakt direct rood in zege Man City
17:51
76+
‘Willen niet alleen het stadion, ook de kantoren en winkels eromheen kopen’
17:37
25+
Opstellingen NEC en Utrecht: Dost en Branderhorst starten tegen oud-werkgevers
17:25
111+
Matthijs de Ligt en Xavi Simons goud waard voor Bayern en Leipzig
17:19
153+
Feyenoord brengt uitsluitsel over inzetbaarheid Trauner tegen Ajax
17:00
210+
Duwt Feyenoord Ajax de afgrond in?
16:32
79+
Blind geeft assist in spektakelstuk en gaat aan kop met Girona
16:25
258+
Geertruida heeft nieuws voor Feyenoord-fans
16:00
357+
Ajacied biedt zich aan: ‘Moet weer gevochten worden’| SN Extra
15:38
379+
‘Arsenal had ook lelijke bijnaam voor Mislintat’
15:25
17+
Bellingham én Vinícius in Real-selectie voor derby
15:00
247+
AJAX in BRAND! | Twee Viertje met Aad #53
14:49
338+
Duidelijke boodschap Ajax-fans op afsluitende training: ‘Rot op!’
14:36
104+
Geertruida is niet bang voor Ajax en zelfs niet voor Mbappé
14:22
6136+
Nieuwe hoofdscout Ajax doet onthulling over transfer Forbs
14:04
273+
Derksen: ‘Het domste dat Ajax de afgelopen jaren gedaan heeft’
13:49
721+
‘Bosz wijzigt PSV-voorhoede voor uitduel met Almere’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie