Bijzondere burenclash voor Tedesco: ‘Duitsland heeft talent genoeg’

Foto: Bijzondere burenclash voor Tedesco: ‘Duitsland heeft talent genoeg’

Duitsland en België kenden een zeer teleurstellend WK in Qatar en konden beiden vroegtijdig huiswaarts keren. Bij Duitsland mocht Hansi Flick aanblijven, terwijl België met de Duitser Domenico Tedesco een nieuwe bondscoach heeft aangesteld. Voor laatstgenoemde is het oefenduel tussen beide landen van aanstaande dinsdag dan ook een bijzondere ontmoeting.

Pijnlijke uitschakeling Duitsland

Tegenover BILD noemt Tedesco de uitschakeling van Duitsland op het WK pijnlijk, maar is het beeld ook vertekenend. “Het is duidelijk dat er kritiek zal zijn. Maar als je de wedstrijden in detail bekijkt, had het voor de Duitsers anders moeten lopen.”

De oefenmeester stelde dat Duitsland normaal gesproken gewoon van Japan had gewonnen in plaats van de 1-2 nederlaag. “Dan was het verloop van het toernooi misschien anders geweest. Maar dat het Duitse voetbal op zijn gat ligt, daar ben ik het niet mee eens. Kijk naar het team, dat zegt genoeg. Duitsland heeft veel talenten en topspelers van 23 of 24 jaar.”

Wel vindt Tedesco dat het Duits voetbal beter naar de jeugdopleiding moet kijken. “Je moet de mentaliteit van de straat erin zien te krijgen. Ze gewoon laten spelen en hun creativiteit stimuleren en ze niet te vroeg in een tactisch keurslijf dwingen. Dan kunnen ze zich beter richten op een-tegen-een-situaties.”

Tedesco moet nu echter met België weer de weg omhoog zien in te zetten en vreest niet voor het einde van een gouden generatie. “De spelers vertelden me dat daar geen problemen mee zijn. We hebben jongens die begin of midden twintig zijn en spelers zoals Kevin De Bruyne, die 31 is. Hij kijkt uit naar wat komen gaat en zit vol energie.”

Wie wint het duel tussen Duitsland en België?

  • Duitsland
  • België
  • Gelijkspel
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie