Bijzonder Bayern-debuut voor Daley Blind

Daley Blind heeft vrijdagavond zijn eerste minuten gemaakt bij Bayern München. De van Ajax afkomstige verdediger viel bij een 1-3 achterstand in tegen RB Salzburg (4-4).

Ryan Gravenberch behoorde tot de basisformatie van Bayern. Teamgenoot Leroy Sané opende de score voor de Duitse grootmacht, maar na 55 minuten leidde Salzburg met 1-3. Sekou Koita, Karim Konaté en Noah Okafor troffen doel voor de tegenstander.

In de 63ste minuut werden tien van de elf basisspelers afgelost, waardoor Blind zijn officieuze debuut maakte. Het nieuwe elan bracht Bayern helemaal terug in de wedstrijd. Arijon Ibrahimovic en Kingsley Coman zorgden voor een 3-3 stand, waarna Mathys Tel een door Blind opgezette aanval omzette in een 4-3 voorsprong.

Blind kon zijn eerste Bayern-optreden niet bekronen met een zege. Opnieuw Okafor zorgde voor de 4-4 eindstand. Door een blessure kwam Matthijs de Ligt overigens niet in actie.