‘Beste arbitrale optreden in de historie van het WK’

Foto: ‘Beste arbitrale optreden in de historie van het WK’

Na afloop van de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk heerst er verdeeldheid in het oordelen over het optreden van scheidsrechter Szymon Marciniak. Logischerwijs komen de meeste kritische noten vanuit Frankrijk, zo geeft L’Equipe de Poolse arbiter een 2 op rapport.

Er wordt gerefereerd aan de makkelijk gegeven penalty aan Argentinië na de overtreding van Ousmane Dembélé, maar ook aan een moment waarbij Nicolas Otamendi misschien wel rood had moeten krijgen voor het neertrekken van de doorgebroken Kolo Muani. Bij veel andere media wordt de kritiek echter niet gedeeld.

Ook veel lof

Zo stelt RMC Sport dat Adrien Rabiot juist aan rood ontsnapte na een keiharde tackle, waarvoor-ie geel kreeg. Oud-scheidsrechter Alfonso Pérez Burrull vond dat Marciniak bijna altijd goed zat met zijn beslissingen. Over Dembélé: “Een typische overtreding van een aanvaller die meeverdedigt.” De Duitse oud-scheidsrechters Thorsten Kinhöfer en Pattrick Ittrich noemen het ‘een optreden van wereldklasse’ van Marciniak.

Vanuit geboorteland Polen steekt de krant Fakt de loftrompet uit: “Hij was de juiste man op de juiste plaats’, schrijft Fakt in een analyse. ‘Hij floot een perfecte finale en was niet bang om belangrijke beslissingen te nemen, zoals bij de penalty’s voor Argentinië en Frankrijk. Onze landgenoot liet doorvoetballen als het kon, maar gaf gele kaarten als het nodig was.” En Howard Webb, die in 2010 de WK-finale tussen Nederland en Spanje floot, vond het ‘het beste arbitrale optreden in de historie van het WK’. “Simon was fantastisch, het hele arbitrale team verdient applaus”, zegt de Engelsman bij Sportowe Fakty.

Prolongeert Argentinië in 2026 de WK-titel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Floot hij goed?

  • Ja
  • Nee
576+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie