Beslissing uit Zeist zorgt voor onbegrip bij NEC: “Net als in de politiek”

Foto: Beslissing uit Zeist zorgt voor onbegrip bij NEC: “Net als in de politiek”

NEC snapt niets van de aanklager betaald voetbal. De rode kaart van Philippe Sandler in het bekerduel met Feyenoord werd vervolgens geseponeerd door de tuchtcommissie, maar die beslissing wordt nu aangevochten door de aanklager betaald voetbal. Dit leidt tot onbegrip in Nijmegen.

Sandler maakte in de desbetreffende bekerclash, na strafschoppen gewonnen door Feyenoord, hands op de doellijn. De verdediger werd van het veld gestuurd, maar na het seponeren van de rode kaart ging de aanklager in beroep. Iets dat niet vaak voorkomt, technisch directeur Carlos Aalbers stelt dat er nu meer speelt dan enkel de straf voor Sandler. “We zijn op het verkeerde moment in deze situatie terechtgekomen”, klinkt het tegenover Voetbal International.

“Volgens onze informatie ontplofte er een bom in Zeist. Een dag na de uitspraak speelden we thuis tegen Cambuur en kregen we nogmaals bevestigd dat er veel rumoer over was”, vervolgde Aalbers. “Scheidsrechters vonden het belachelijk, de appgroep zou zijn ontploft. Dan gaan er andere krachtenvelden spelen.”

Merkwaardig

In Nijmegen vermoedt men dat de aanklager betaald voetbal onder druk staat. “Net als in de politiek moet er dan een statement komen, terwijl iedereen zo hard roept dat alle organen binnen de KNVB onafhankelijk zijn. Daar hebben we nog steeds vertrouwen in, maar op de achtergrond speelt er wel het een en ander mee. We vinden het merkwaardig dat deze zaak op deze manier verloopt.” Dinsdagavond komt de zaak voor in Zeist.

Houdt NEC Ajax op een gelijkspelletje?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Grote blunder van de aanklager betaald voetbal?

  • Ja, dit slaat nergens op
  • Nee, ik snap ze wel
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie