Beslissing Koeman gekraakt: ‘Kiest nu niet voor de beste’

Foto: Beslissing Koeman gekraakt: ‘Kiest nu niet voor de beste’

Bart Verbruggen is door Ronald Koeman aangewezen als eerste doelman voor de interlands met Ierland en Gibraltar. Een keuze die niet bij iedereen goed is gevallen. Voetbal International-journalist Süleyman Öztürk en Feyenoor-watcher Dennis van Eersel hadden liever gezien dat Justin Bijlow aangewezen zou worden als eerste keus.

Bijval voor Bijlow

Koeman gaf dinsdag op een persmoment van Oranje direct duidelijkheid over zijn keeperskeuze. “We hebben vanochtend met de keepers gezeten en aangegeven wie er gaat spelen, dat is Bart Verbruggen.” Volgens de bondscoach ging Bijlow goed met die mededeling om. “Hij was wel aanwezig bij de mededeling, maar ik heb niks aan hem gemerkt.”

Bij FC Rijnmond krijgt Öztürk de vraag of Verbruggen beter is dan Bijlow. “Leuk dat je het vraagt, want die vraag heb ik mezelf ook gesteld. Dat is omdat ik Bijlow zeer sterk vond keepen in de wedstrijden na zijn terugkeer, ook in de Champions League. Direct een heel hoog niveau. Ik vind hem de nummer 1 van Oranje.” Mario Bilate, oud-spits van onder meer NAC en eveneens te gast, kan zich in die woorden vinden. “Als jij met het Nederlands elftal verzorgd voetbal wil spelen van achteruit is de keuze nog makkelijker, want er is op dit moment in Nederland geen keeper die voetballend beter is dan Bijlow. De rust die hij uitstraalt, het lokken van de tegenstander en de juiste keuzes maken. Met hem erbij ben je echt met vijf man aan het opbouwen.”

Vraagtekens bij onderbouwing Koeman

Van Eersel vindt dat de uitleg van Koeman niet helemaal klopt en wijst daarbij naar andere Oranje-internationals. “Ik vind de onderbouwing met name een beetje krom, moet ik zeggen. Als je kijkt naar andere posities in het veld: Frenkie de Jong is nu geblesseerd, in de verdediging hebben we veel blessures. Als die straks weer terug zijn, dan gaan die gewoon weer spelen. Want je moet als bondscoach de beste opstellen. In dit geval gebeurt dat niet.”

Dat Bijlow geblesseerd is geweest moet volgens Van Eersel geen rol spelen. “Ik ken de historie van Bijlow. Maar nu is hij weer fit. Hij heeft al een tijdje weer gespeeld bij Feyenoord, dus ik vind het een hele vreemde onderbouwing.”

Wie zou jij op doel zetten?

  • Verbruggen
  • Bijlow
  • Flekken
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie