Bergwijn zag bizar Ajax-tafereel: “Nog nooit meegemaakt”

Foto: Bergwijn zag bizar Ajax-tafereel: “Nog nooit meegemaakt”

Ajax hoopt dit seizoen nog bij de eerste drie te kunnen eindigen in de Eredivisie, maar moet daarvoor wel AZ en FC Twente passeren op de ranglijst. Steven Bergwijn acht het niet onmogelijk, maar durft niet te stellen dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Wel noemt hij het spelen van Champions League belangrijk voor een club als Ajax. De derde plaats geeft immers recht op voorronde Champions League.

Plek bij de eerste drie is doelstelling voor Ajax

Tegenover Voetbal International zegt Bergwijn dat de derde plek wel het doel is voor Ajax. “Maar ik geloof zeker dat het kan. We staan kort achter FC Twente en AZ, en we krijgen ze allebei nog. Wat dat betreft staan we er een stuk beter voor dan een paar maanden geleden, toen was het gat met AZ nog twintig punten, bizar eigenlijk.”

Bergwijn stelt dat het eindigen in de topdrie wel belangrijk is voor Ajax. “Dan speel je voorronde Champions League, dat is belangrijk voor Ajax, voor de hele club. We willen sowieso het hoogst haalbare, dat is de Champions League. Dat zou fantastisch zijn, als we dat nog weten te behalen. Dat motiveert ons, zeker weten. Ik heb ook niet het gevoel dat wij minder zijn dan Twente en AZ, maar zij zijn natuurlijk stabieler geweest.”

Bizarre transferzomer Ajax

Dat het een tijdje minder ging met Ajax heeft volgens Bergwijn vooral met de bizarre transferzomer te maken gehad. “Er kwamen twaalf nieuwe spelers, overal vandaan, dat had ik nog nooit meegemaakt, ik weet ook niet of dat ooit ergens anders is gebeurd. Normaal komen er in de zomer twee of drie nieuwe spelers, nu waren het er twaalf.” Volgens de buitenspeler was dat ook voor de aankopen een lastige situatie. “Zij komen binnen en denken: Wat is dit? Je komt ook niet in een ingespeeld team terecht, snap je? Maar nu weten die jongens ook wat Ajax inhoudt, waar de standaard ligt, wat er verwacht wordt. We hebben de ondergrond gezien, die pijn hebben we gevoeld, en die motiveert ons om dit nooit meer te laten gebeuren. We hebben achttiende gestaan, dat had ik ook nog nooit meegemaakt en dat wíl ik ook nooit meer meemaken.”

Bergwijn vindt het dan ook bizar dat het zover heeft kunnen komen. “Dat vind ik nog steeds moeilijk te verklaren, maar we misten gewoon bepaalde vastigheden, structuur enzo. Ik denk dat het daarmee te maken heeft. Maar dat is het verleden, het is gebeurd. Je ziet nu dat die vastigheden er steeds meer in komen en dat steeds meer jongens hun vertrouwen terug krijgen.”

Denk jij dat Ajax bij de eerste drie eindigt?

  • Ja
  • Nee
606+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie