‘Berghuis-alarm bij Ajax én Feyenoord’

Foto: ‘Berghuis-alarm bij Ajax én Feyenoord’

Steven Berghuis is vastberaden om zondagmiddag namens Ajax in actie te komen tegen Feyenoord. Het is echter maar de vraag of de Amsterdammers het aandurven met de Oranje-international.

Feyenoord heeft in aanloop naar De Klassieker gevraagd om de rust te bewaren. “Excessen liggen niettemin op de loer. De politie is deze hele week in opperste staat van paraatheid, ook als het om onlinebedreigingen gaat”, zo weet het Algemeen Dagblad. “De Rotterdamse club draagt daarbij zoveel ballast van tuchtzaken rondom supporters met zich mee, dat een eventuele gestaakte wedstrijd grote invloed kan hebben op de rest van het seizoen. Een verplicht wekenlang lege Kuip valt dan beslist niet uit te sluiten.”

“Het zou dramatisch zijn voor Feyenoord, nota bene de huidige koploper in de Eredivisie”, zo weet het AD. “Bij Ajax wordt de thematiek vanuit een heel ander perspectief bekeken, maar ook in Amsterdam leidt de kwestie tot kopzorgen. Berghuis is weer topfit na een aantal dagen griep, vorige week. De voetballer zelf is vastbesloten te spelen en traint vrijdag weer voluit met de selectie van trainer Alfred Schreuder, na een vrije donderdag.”

Ajax is van mening dat de negatieve sentimenten geen rol mogen spelen. “Wijken voor intimidatie zou in alle gevallen een verkeerd signaal zijn, zo realiseert iedereen zich in Amsterdam. Maar toch is de praktijk weerbarstiger. Betrokkenen bij Ajax vragen zich intern hardop af of je het Berghuis aan kunt doen om warm te lopen voor een invalbeurt, doorgaans aan de Olympiazijde van de Kuip, alle beveiligingsnetten ten spijt. Met andere woorden: kun je de voetballer zondag überhaupt een rol geven als invaller, of kun je hem dan beter helemaal niet laten spelen?”

Scoort Berghuis tégen Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax Berghuis meenemen naar De Kuip?

  • Ja
  • Nee
1750+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie