Benzema beter dan ooit op weg naar WK in Qatar

Foto: Benzema beter dan ooit op weg naar WK in Qatar

Hij stond op als nieuwe aanvalsleider van Real Madrid, maakte hattricks in de Champions League en won de Gouden Bal. Frankrijk kan in Qatar gebruikmaken van de beste speler van dit moment: Karim Benzema.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Hoofdrol

Benzema heeft lang moeten wachten op zijn hoofdrol, maar vervult die nu met verve. De aanvaller speelde bij Real Madrid jarenlang de tweede viool achter Cristiano Ronaldo, maar na diens vertrek is hij de absolute ster. Hij leidde zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de finale van de Champions League met twee hattricks op rij tegen Paris Saint-Germain en Chelsea. Na de gewonnen eindstrijd tegen Liverpool kon Benzema de Cup met de Grote Oren voor de vijfde keer omhoog tillen. De Fransman werd met vijftien doelpunten tevens topscorer van het toernooi.

Ook in La Liga eindigde Benzema bovenaan de topscorerslijst. Met 27 goals scoorde hij vaker dan in zijn elf vorige seizoenen in Spanje. Het bracht Real Madid de landstitel, naast de Supercup en de Champions League. Reden genoeg om Benzema vorige maand te belonen met de Gouden Bal, een prijs die hij eerder naar ploeggenoten Ronaldo en Luka Modrić zag gaan. Nu was het eindelijk zijn beurt.

“Deze prijs maakt me echt heel erg trots, vanwege al het werk dat ik al heb gedaan sinds ik jong was. Ik heb nooit opgegeven”, sprak Benzema bij het ontvangen van de Gouden Bal. “Ik heb een moeilijke periode gehad toen ik niet geselecteerd werd in de Franse nationale ploeg. Ik heb altijd hard gewerkt, nooit opgegeven en bleef ondertussen van het spelletje genieten. Ik ben trots op de reis die ik heb afgelegd.”

Verbannen bij Frankrijk

Benzema benadrukte in zijn speech dat zijn ambities nog niet vervuld zijn. Hij wil dolgraag met Frankrijk naar het WK, helemaal omdat hij het vorige WK miste. De spits was verbannen bij de nationale ploeg vanwege betrokkenheid bij het afpersen van collega-international Mathieu Valbuena. Die moest 150.000 euro betalen aan een vriend van Benzema om te voorkomen dat een seksvideo openbaar werd gemaakt. Benzema zou daarin hebben bemiddeld.

Er bleek onvoldoende bewijs voor een rechtszaak tegen Benzema, maar het schandaal zorgde ervoor dat hij door bondscoach Didier Deschamps buiten de selectie werd gehouden. De spits miste het EK 2016 en het WK 2018, dat door Frankrijk werd gewonnen. Benzema beschuldigde de bondscoach ervan dat hij ‘heeft toegegeven aan het racistische deel van Frankrijk’.

Terugkeer bij Les Bleus

Na zes jaar en een goed gesprek keerde Benzema terug bij Les Bleus. Hij had een basisplaats tijdens het EK in 2021 en scoorde vier keer in vier wedstrijden, maar Frankrijk werd in de achtste finales al uitgeschakeld. Zwitserland trok aan het langste eind in de strafschoppenserie.

In oktober vorig jaar won Benzema met Frankrijk de Nations League. De aanvaller van Real Madrid maakte in de finale tegen Spanje een schitterende goal door de bal in de kruising te draaien. Nu dient het volgende landentoernooi zich aan, waarbij Frankrijk zijn wereldtitel verdedigt.

Met Benzema in de spits is Frankrijk één van de favorieten. Tijdens het vorige WK stond Olivier Giroud in de spits, maar die scoorde niet één doelpunt. Het was vooral Kylian Mbappé die voor de goals zorgde. De aanvaller van Paris Saint-Germain zal nu een droomduo vormen met Benzema, die hij als kind op televisie zag spelen. Mbappé was acht jaar oud toen Benzema debuteerde voor de nationale ploeg. Van de pijlsnelle aanvaller wordt verwacht dat hij in de toekomst net als Benzema de Gouden Bal zal winnen.

Wordt Benzema WK-topscorer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Blessures

Het aanvalsduo van Frankrijk kunnen we dus alvast invullen, maar op de andere posities staan nog wat vraagtekens. In de middelste linie ontbreken twee wereldkampioenen. Paul Pogba speelde door een knieblessure dit seizoen nog geen wedstrijd voor Juventus en gaat het WK missen. Ook door de naam van N’Golo Kanté is al een streep gezet; hij kampt met een spierblessure. Daardoor lijkt Eduardo Camavinga, ploeggenoot van Benzema bij Real Madrid, de belangrijkste middenvelder te worden.

Achterin is Raphaël Varane een twijfelgeval. De verdediger van Manchester United ging tijdens het duel met Chelsea in tranen van het veld en vreesde voor een ernstige blessure. De schade is echter minder ernstig dan gedacht, deelname aan het WK is nog niet uitgesloten. Varane zal in korte tijd volledig fit moeten worden, want bondscoach Deschamps heeft duidelijk aangegeven dat hij ‘enkel fitte en capabele spelers’ meeneemt naar Qatar.

Groep D

Frankrijk speelt op 22 november zijn openingswedstrijd. Net als op het WK in 2018 is Australië de eerste tegenstander. Ook de tweede tegenstander, Denemarken, zit net als vier jaar geleden in dezelfde groep. De Denen worden gezien als de gevaarlijkste uitdager in de poule, nadat ze op het EK in 2021 tot de halve finales kwamen. Tunesië maakt het kwartet compleet. Het Afrikaanse land won op vijf WK’s pas twee wedstrijden en kwam nooit verder dan de groepsfase.

Wie scoort er meer op het WK?

  • Benzema
  • Mbappé
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie