Benfica vernedert Club Brugge en plaatst zich voor volgende ronde

Foto: Benfica vernedert Club Brugge en plaatst zich voor volgende ronde

Benfica heeft zich verzekerd van een plaats in de kwartfinale van de Champions League. De club was over twee wedstrijden genomen veel te sterk voor Club Brugge, waardoor het team van Roger Schmidt met vertrouwen richting de volgende ronde gaat.

De Portugezen leken vroeg in de wedstrijd al op een voorsprong te komen. João Mário bracht de bal achter zijn standbeen langs en vond het doel, maar de aangever bleek in een buitenspelpositie te staan. Daardoor kon Club Brugge opgelucht ademhalen, maar het veranderde het wedstrijdbeeld niet. Benfica ging namelijk nadrukkelijk op zoek naar de 1-0 en vond deze nog voor de rust.

Rafa Silva brak de ban voor de Portugese topclub. Na een voorzet van Gonçalo Ramos had hij geen enkel probleem om zijn kans af te maken. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal zorgde Ramos persoonlijk voor de tweede treffer, waardoor Club Brugge met een 4-0 achterstand over twee wedstrijden genomen de kleedkamer opzocht.

Geen problemen meer voor Benfica

Het geloof bij Club Brugge was na de theepauze definitief weg, terwijl Benfica vrolijk doorging en na een uur spelen het derde doelpunt op het scorebord zette. Waar de defensie van de Belgen inmiddels een gatenkaas was, lukte het Ramos om zijn tweede treffer van de avond op zijn naam te zetten en daarmee zijn bijdrage nog groter te maken.

Voor de Portugezen was het echter geen signaal om rustiger aan te doen. Een kwartier voor tijd kreeg Benfica een penalty, waarna Mário achter de bal ging staan en raakschoot: 4-0. Het was daarna nog niet voorbij voor Club Brugge, want na een treffer van oud-Ajacied David Neres mocht Benfica opnieuw juichen. Bjorn Meijer deed in de slotfase nog wel terug en bracht een 5-1 eindstand op het scorebord.

Scoreverloop: 1-0 (38′) Rafa Silva, 2-0 (45+2) Gonçalo Ramos, 3-0 (57′) Gonçalo Ramos, 4-0 (71′) João Mário, 5-0 (77′) David Neres, 5-1 (87′) Bjorn Meijer

Scoort David Neres tegen Maritimo?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Benfica in staat om de Champions League te winnen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie