Been looft Feyenoorder: “Als je die ook weer ziet spelen, joh, fantastisch”

Foto: Been looft Feyenoorder: “Als je die ook weer ziet spelen, joh, fantastisch”

Mario Been heeft niet heel erg genoten van de tegenvallende kraker tussen Feyenoord en AZ (1-0), maar benadrukt dat de drie punten voor de thuisploeg wel van levensbelang kunnen gaan blijken te zijn. In De Kuip verliep het nochtans moeizaam.

Defensies oppermachtig in tegenvallende kraker, Trauner grote uitblinker

“De twee verdedigingen waren het best, bij zowel AZ als Feyenoord en dan wordt het gewoon heel moeilijk voor aanvallers. Bij AZ vond ik het heel jong en onervaren voorin. Bij Feyenoord werd er niet al te veel gecreëerd. Het is dat Timber nog paar keer van afstand schiet, maar Giménez en Pavlidis, onze topscorers, hebben nauwelijks of niet op doel geschoten. Dat zegt ook iets over de verdedigende compartimenten van beide ploegen. Dat mag ook wel eens gezegd worden”, analyseert Been in de Dick voor Mekaar Podcast.

“Dan komt Ueda erin, maar dan wordt het niet al te veel beter. De zijkanten vond ik ook heel matig en Jahanbakhsh ook.” Over een andere Feyenoorder is Been wél lyrisch: “Als je Trauner ook weer ziet spelen, joh. Dat is gewoon fantastisch. Hij pakt de ballen af en speelt ze net zo makkelijk weer in. Wat ik al zei, het staat op het middenveld en achterin goed. Als je dan met 1-0 kan winnen is het niet overtuigend, maar wel genoeg.”

Champions League

Mede dankzij Trauner gaf Feyenoord amper tot geen kansen weg, net als in de Champions League. “Nee, dat is heel knap, maar dan is het ook net als dat je in Madrid had. Dat je je kansen niet afmaakt waardoor je wint of minimaal gelijkspeelt. Dat heeft er wel in gezeten, maar ik vind het toch wel heel knap wat Feyenoord laat zien. Het gaat uiteindelijk wel om winnen, dat is de uitgangspositie, maar als je toch van spelen in de Conference League, vorig jaar Europa League en nu dit jaar in de Champions League elke wedstrijd domineert, dan vind ik dat toch wel heel erg knap. Het zal wel heel fijn zijn als je door kan gaan in de Champions League en daarom mag je Atlético-thuis en Celtic-uit niet verliezen.”

Eens met Been?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie