‘Bayern-smaakmaker had grote rol in ontslag van Nagelsmann’

Foto: ‘Bayern-smaakmaker had grote rol in ontslag van Nagelsmann’

Het ontslag van Julian Nagelsmann bij Bayern München kwam volgens de Duitse krant BILD slechts hard aan bij een gedeelte van de spelersgroep. De oefenmeester lag bij meerdere spelers naar verluidt niet goed en een incident met Sadio Mané zou er zelfs voor hebben gezorgd dat Nagelsmann bij de club moest vertrekken.

Uitval van Mané

Het moment vond na het uitduel met Paris Saint-Germain (0-1 overwinning) plaats. Nagelsmann besloot Mané pas acht minuten voor tijd in de ploeg te laten komen en daar was de aanvaller allerminst blij mee. De Senagolees zou vlak voor de deur van de kleedkamer tegenover Nagelsmann flink tekeer zijn gegaan.

De hoofdtrainer maakte op dat moment een angstige indruk op de spelersgroep, waardoor deze opnieuw begon te twijfelen over zijn leidinggevende kwaliteiten. Bovendien waren onder meer Serge Gnabry en Leroy Sané niet bepaald blij met de persoonlijkheid van Nagelsmann, waardoor Bayern München niets anders kon doen dan hem te ontslaan.

Steun voor Nagelsmann

Waar Ryan Gravenberch tot de ontevreden spelers behoorde, waren er ook verschillende selectieleden wel blij met de inbreng van de coach. Matthijs de Ligt en Joshua Kimmich spraken namelijk intern hun teleurstelling uit over de situatie en het besluit. Het bestuur trok THomas Tuchel aan als opvolger van Nagelsmann.

Was het ontslag van Nagelsmann terecht?

  • Ja, zeker
  • Nee, ik vind van niet
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie