Bayern-directeur reageert op bekritiseerde trainerswissel: ‘Was noodzakelijk’

Foto: Bayern-directeur reageert op bekritiseerde trainerswissel: ‘Was noodzakelijk’

Bayern München dreigt de titel mis te gaan lopen in de Bundesliga. Der Rekordmeister ging zaterdag in eigen huis met 1-3 onderuit tegen RB Leipzig, waardoor Borussia Dortmund het kampioenschap voor het grijpen heeft. BVB kan zondag de koppositie overnemen bij een overwinning op FC Augsburg.

Bekritiseerde trainerswissel

Opvallend genoeg wisselde Bayern München gedurende het seizoen van trainer. Julian Nagelsmann werd de wacht aangezet, ondanks dat de oefenmeester nog volop mee speelde om de titel en zelfs nog actief was in de Champions League. Thomas Tuchel werd vervolgens snel aangesteld, maar de oefenmeester lijkt geen enkele prijs in de wacht te kunnen slepen voor FC Hollywood.

De toch al veel bekritiseerde trainerswissel werd nog maar eens aangekaart bij Bayern-directeur Hasan Salihamidzic na de teleurstellende nederlaag. “De situatie nu is dat we ook onze laatste kans op een prijs niet meer in eigen hand hebben. We hebben alles geprobeerd, maar we zijn weer in precies dezelfde situatie als vóór de trainerswissel”, legde de directeur uit aan Sky.

Salihamidzic stelt dat de hand eventueel ook in eigen boezem moet worden gesproken. “Maar wat die trainerswissel heeft opgeleverd? Als we helemaal geen prijs winnen dit seizoen, kun je zeggen: niets. Maar Thomas Tuchel heeft het echt geweldig gedaan.” De directeur zegt dan ook geen moment spijt gehad te hebben van de beslissing om Tuchel aan te stellen. “Ik zou nu dezelfde keuze maken, en morgen en overmorgen ook. Omdat het noodzakelijk was. Als we geen prijs pakken, moet ik de kritiek ondergaan, maar ik zou nooit zeggen dat deze keuze niet gewerkt heeft.”

Is het ontslag van Nagelsmann een enorme blunder geweest van Bayern München?

  • Ja, een enorme blunder
  • Nee, had het ook niet beter gedaan
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie