‘Bassey niet zo slecht als beweerd’

Foto: ‘Bassey niet zo slecht als beweerd’

Calvin Bassey werd dit seizoen voor ruim twintig miljoen euro overgenomen van Rangers FC. In zijn eerste halfjaar bij Ajax maakte hij een wisselvallige indruk, maar het is volgens Roy Makaay niet zo dramatisch als veel mensen laten geloven.

De oud-spits vertelde bij ESPN over zijn mening over Bassey. De twee werkten samen bij Rangers. Daar zag Makaay iets anders dan anderen. “Ja, dat vind ik wel. Ik heb hem een jaar van dichtbij mee mogen maken en heb hem zich enorm zien ontwikkelen in dat jaar. Hij ging van centrale verdediger naar linksback. Hij is heel sterk en snel.”

Volgens Makaay heeft Bassey vooral vertrouwen nodig. “Het is een jongen die beter en beter speelt als hij meer vertrouwen heeft. Ik ziet nu dat hij worstelt, maar dat is ook logisch. Er is natuurlijk veel kritiek op hem. Je weet dat die kritiek er bij een club als Ajax bij hoort.”

Bassey heeft tijd en vertrouwen nodig

Makaay denkt dat Bassey twee keer zo sterk terug kan komen. “Ik weet zeker dat hij van waarde kan zijn voor Ajax met zijn kwaliteiten. Tuurlijk moet hij zich aan de bal nog ontwikkelen, maar hij heeft vorig jaar een fantastisch jaar gehad.”

Hans Kraay jr. heeft het met Bassey te doen. “Ik heb nooit medelijden met voetballers, maar ik heb af en toe best wel eens medelijden met hem. Wij beoordelen hem op de dingen die hij eigenlijk niet heeft, namelijk de kwaliteiten in balbezit.”

Kraay somt daarna de pluspunten van Bassey op: “Hij kan uitstekend koppen, is supersnel, kan goed dekken. Dat heeft Ajax ook wel gezien, dus gebruik hem dan ook op die manier en gebruik hem niet in de opbouw als linksback. Deze jongen kan er niks aan doen dat hij niet is opgegroeid in de Ajax-school.”

Komt het nog goed met Bassey?

  • Ja
  • Nee
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie