‘Barcelona moet honderden miljoenen salaris schrappen’

Foto: ‘Barcelona moet honderden miljoenen salaris schrappen’

FC Barcelona had deze zomer alle moeite om de selectie in te schrijven voor La Liga. De Catalanen haalden grote namen zoals Robert Lewandowski en Raphinha weg bij hun clubs, maar krijgen voor het vrijmaken van die miljoenen volgens Mundo Deportivo snel de rekening gepresenteerd.

FC Barcelona sloot onder andere een sponsordeal met streamingsgigant Spotify over shirt- en stadionsponsoring. De Catalanen verkochten daarnaast ook onderdelen van de club en opbrengsten uit toekomstige televsie-rechten aan investeringsmaatschappij(en).

Daardoor werd er op de korte termijn winst geboekt – want er was geld voor investeringen – maar staat volgend seizoen hetzelfde probleem weer op de stoep bij de Catalanen.

Of beter gezegd: een groter probleem. Barcelona moet volgens Mundo Deportivo volgend seizoen honderd tot tweehonderd miljoen euro uit hun salarishuis schrappen om aan de regels van La Liga en Financial Fair Play te voldoen.

Voor het beeld: Frenkie de Jong is met een jaarsalaris van naar verluidt twintig miljoen euro één van de grootverdieners – en dat is nog steeds ‘maar’ 25 tot 10 procent van de totale kostenbesparing.

Of dat in de zomer weer gaat leiden tot een transfersoap zoals vorig jaar te zien was, moet nog worden bezien. De Catalanen hebben de sportieve weg, met De Jong in de basis, weer gevonden. De ploeg van Xavi Hernández staat eerste in La Liga.

Mallorca
Osasuna
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 maart 2023 01:16.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie