Barcelona leidt Atlético Madrid naar slachtbank

Foto: Barcelona leidt Atlético Madrid naar slachtbank

Atlético Madrid is in eigen huis bijna onverslaanbaar, maar toch lukte het FC Barcelona op zondagavond om de ploeg van oefenmeester Diego Simeone te slopen. En hoe, want in het Estadio Cívitas Metropolitano werd het niet 0-1, niet 0-2, maar 0-3 voor de Catalanen. Atlético had gewoonweg geen kans…

FC Barcelona wint met 0-3 van Atlético Madrid

Opmerkelijk genoeg begon Simeone vandaag niet met zijn sterkste basiself: sterspeler Antoine Griezmann (licht geblesseerd) zat bijvoorbeeld op de bank, maar dat gold ook voor Memphis Depay, die tegen Internazionale in de Champions League nog een hoofdrol speelde. Álvaro Morata mocht ‘gewoon’ weer beginnen, maar de Spanjaard speelde weinig klaar tegen Barça.

Uitgerekend João Félix, die nog altijd bij Atlético onder contract staat maar uitgeleend wordt aan Barcelona, maakte de 0-1 in het Metropolitano, met een striemend fluitconcert als gevolg. Intussen was Barça-coach Xavi Hernández constant aan het bekvechten met scheidsrechter José Sánchez, die zijn ‘plaaggeest’ eerst een gele en later zelfs een rode kaart gaf.

Dat deerde de Catalanen echter niet, die in de tweede helft uit de startblokken schoten. Robert Lewandowski maakte er al heel erg snel 0-2 van en dat was eigenlijk wel de beslissing, omdat Atlético niet echt aandrong. Griezmann en Memphis stonden inmiddels overigens al wel op het veld, maar het was te laat. Fermín López verzorgde vervolgens het slotstuk, de 0-3, op aangeven van de maker van de 0-2, Lewandowski dus.

Scoreverloop: 0-1 (38′) J. Félix, 0-2 (47′) R. Lewandowski, 0-3 (65′) F. López

Had jij dit verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
362+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie