Barça bevestigt vertrek Busquets, volgende bestemming lijkt bekend

Foto: Barça bevestigt vertrek Busquets, volgende bestemming lijkt bekend

Er komt na dit seizoen een einde aan het tijdperk van Sergio Busquets bij FC Barcelona. De Spaanse middenvelder beschikt over een aflopend contract en heeft definitief besloten dat hij niet gaat verlengen in Catalonië. Busquets is – net als Lionel Messi – op weg naar de zandbak.

Sergio Busquets weg bij FC Barcelona

“Hallo Culers, het is tijd om aan te kondigen dat dit mijn laatste seizoen bij Barcelona zal zijn”, opent Busquets een video op de sociale mediakanalen van Barça. “Het is een ongelooflijke reis geweest. Sinds ik als kind naar de wedstrijden ging, of de duels op televisie zag, droomde ik er altijd van om het shirt van Barcelona te dragen en in dit stadion te spelen. De werkelijkheid heeft al mijn dromen overtroffen. Het was een eer, een droom, een bron van trots en betekende alles om dit clublogo zoveel jaar te verdedigen en te vertegenwoordigen.”

“Maar alles heeft een begin en een einde, en hoewel het geen gemakkelijke beslissing was, denk ik dat de tijd is gekomen om te vertrekken”, vervolgt Busquets. “Ik wil alle mensen bedanken die dit van de eerste tot de laatste dag mogelijk hebben gemaakt. Ook vooral mijn ploeggenoten, met wie ik duizenden uren samen heb doorgebracht. Ik wil ook de clubleden en fans van over de hele wereld bedanken die me gedurende mijn tijd bij Barcelona hebben gesteund en hun liefde hebben gegeven. En natuurlijk mijn familie, die me altijd heeft gesteund in goede en minder goede periodes. Zij hebben deze reis zo speciaal gemaakt en veel dingen voor me opgeofferd.”

Op weg naar Saudi-Arabië

Sinds zijn debuut voor de hoofdmacht in 2008 heeft Busquets ruim 700 wedstrijden voor de Blaugrana gespeeld. Volgens Fabrizio Romano verkiest de controleur Saudi-Arabië boven de Amerikaanse Major League Soccer.

RCDE Stadium

LaLiga

14 mei 2023

21:00

Espanyol
Barcelona
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 20:55.

Busquets is nog altijd wereldtop

  • Eens
  • Oneens
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie