Balende Steijn: “Dit was meer een wedstrijd voor in de kwartfinale”

Foto: Balende Steijn: “Dit was meer een wedstrijd voor in de kwartfinale”

Sparta kon PSV dinsdag in het bekerduel niet opnieuw verrassen. Waar het zaterdag PSV nog op 0-0 wist te houden, daar ging het dinsdagavond met 1-2 onderuit waardoor Sparta is uitgeschakeld. Maurice Steijn zag na afloop van het duel dat zijn ploeg vooral de eerste helft niet goed voor de dag kwam.

PSV was de eerste helft dominant op Het Kasteel. De Eindhovenaren hadden verreweg het meeste balbezit, zonder dat er veel noemenswaardige kansen werden gecreëerd. Desondanks scoorde PSV wel twee keer via Xavi Simons en Noni Madueke.

Slappe eerste helft Sparta

Voor de camera’s van ESPN stelde Steijn dat Sparta niet perse met opgeheven hoofd het bekertoernooi kan verlaten. “Dan alleen op basis van de tweede helft, want de eerste helft was heel matig aan onze kant. Daar doe ik dan misschien PSV iets tekort mee, want zij deden het gewoon goed, maar wij kwamen nauwelijks in het spel en hadden bijna geen druk op de bal.

De oefenmeester vertelde dat er wat ontbrak aan Sparta-zijde. “Ik miste de bravoure en de lef om tot voetballen te komen, wat we normaal wel hebben. We speelden eigenlijk iedere bal terug. Al met al was het gewoon niet goed genoeg in die eerste helft.”

Steijn zag dat zijn ploeg in de tweede helft nog terugkwam tot 1-2 en in de slotminuten zelfs nog bijna de 2-2 maakte. “Helaas viel-ie niet. Bij mij is de teleurstelling groot, het is ook jammer dat je zo’n affiche al in de tweede ronde hebt. Dit was meer een wedstrijd voor in de kwartfinale, vind ik. Ik wilde heel graag verder, maar het mocht niet zo zijn. Nu is het uithuilen en dan richten we ons weer op de volgende wedstrijd.”

Eindigt Sparta tegen Excelsior in 1-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij Sparta dit seizoen in het linkerrijtje eindigen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ze eindigen in het rechterrijtje
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie