AZ treft mogelijk zeer bijzondere naam bij Lazio

Foto: AZ treft mogelijk zeer bijzondere naam bij Lazio

AZ speelt dinsdag in de achtste finales van de Conference League tegen Lazio. In het duel treffen de Alkmaarders mogelijk een debutant met een bijzondere achternaam: Romano Floriani Mussolini. De twintigjarige back van de Italianen is de achterkleinzoon van dictator Benito Mussolini, die in 1945 geëxecuteerd werd. De rechtsback wacht echter nog op zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Lazio.

Floriani koos er in eerste instantie voor om met de achternaam van zijn vader te spelen, maar volgens de NOS had zijn moeder dat graag anders gezien. Alessandra Mussolini, de kleindochter van de fascistische dictator is parlementslid geweest van een neofascistische partij in Italië en gaf haar zoon eerder ‘Benito’ als tweede voornaam. Dat deed ze als eerbetoon aan zijn omstreden grootvader.

Floriani liet eerder zelf al tegen de Italiaanse media ontvallen dat hij zelf niks met politiek heeft. “Op de club word ik alleen beoordeeld op hoe ik speel en niet omdat mijn achternaam Mussolini.” Zijn club Lazio wordt vaak ook geassocieerd met fascistische, racistische en antisemitische uitingen en komt nog altijd lastig van het stempel af.

Toch lijkt het er niet op dat de talentvolle rechtsback in de basis zal starten tegen AZ. Manuel Lazzari zal waarschijnlijk de voorkeur krijgen op die positie. Lazio zal het wel moeten stellen zonder goalgetter Ciro Immobile, die in het competitieduel met Napoli geblesseerd raakte. Felipe Anderson lijkt zijn logische vervanger te zijn.

Vermoedelijke opstellingen

Lazio: Luis Maximiano; Lazzari, Romagnoli, Patric, Marusic; Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto; Pedro, Felipe Anderson, Zaccagni.

AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Hatzidiakos, Kerkez; Reijnders, Mijnans, Clasie; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Winst Lazio
  • Winst AZ
  • Gelijkspel
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie