AZ kiest niet voor verdediging: “Wij parkeren nooit de bus”

Foto: AZ kiest niet voor verdediging: “Wij parkeren nooit de bus”

AZ sluit donderdagavond de Conference League-groepsfase thuis af tegen Dnipro-1. Beide ploegen zijn al verzekerd van een ticket voor de volgende ronde, maar strijden in Alkmaar nog voor de groepswinst.

Het zal geen makkelijke klus worden voor de ploeg van Pascal Jansen. De Oekraïners zijn namelijk al elf officiële duels op rij ongeslagen, na de 0-1 nederlaag op 8 september tegen AZ. “Wat Dnipro nationaal en internationaal presteert is gewoon knap”, aldus Jansen woensdag op de vooruitblikkende persconferentie..

“Het is een stugge ploeg. Wat je ziet is dat ze een heel stabiel niveau blijven behalen”, vervolgde de oefenmeester. “Dat is denk ik ook vanwege de strategie die ze hanteren. Die trekken ze door. Ze krijgen weinig goals tegen en hebben een aantal jongens voorin die echt in de gaten gehouden moeten worden.”

Punt genoeg

AZ heeft aan een punt voldoende om de poule winnend af te sluiten. De Eredivisionist zal echter niet ‘de bus parkeren’. “Volgens mij weet je dat wij de bus sowieso niet parkeren. We gaan altijd voor de winst. Dat zal ook morgen het plan zijn. Het is fijn dat we weten dat we overwinteren. Maar als we een ronde verder kunnen instromen moeten we daarvoor gaan. We zijn vanaf speelronde één groepshoofd en dat moet ook zo blijven”, aldus Jansen.

Vangelis Pavlidis maakte zondag voor de Noord-Hollanders zijn rentree tegen Volendam, na twee maanden afwezigheid door een enkelblessure. Er lonken tegen Dnipro opnieuw minuten voor de Griekse spits. “Hij is dolgelukkig. Na de wedstrijd heeft hij de volgende dag weer goed getraind. Hij is hartstikke blij er weer bij te zijn. Donderdag zou hij een helft kunnen spelen. We gaan het niet opzoeken wat dat betreft, maar het zou kunnen”, besloot Jansen.

Gaat AZ dit winnen?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie