AZ heeft nieuwe ‘goudmijn’ in handen

Foto: AZ heeft nieuwe ‘goudmijn’ in handen

AZ lijkt opnieuw een goudmijn te hebben aangetrokken met Milos Kerkez. De linksback maakt niet alleen indruk in de Eredivisie, maar deed dat ook tijdens zijn interlandebuut tegen Duitsland. De Hongaar startte als basisspeler en kon terugkijken op een zeer geslaagd optreden.

Volgens Voetbal International-journalist en AZ-clubwatcher Simon Zwartkruis was het optreden van Kerkez imponerend te noemen. “Typerend voor zijn sterke en onbevreesde optreden was één van zijn eerste acties. Jonas Hofmann probeerde hem te omspelen, maar Kerkez voorkwam dat met een gerichte blocktackle. Stond vliegensvlug weer op, ging er met de bal vandoor en eindigde met een achteloos hakje.”

Kerkez trok zijn goede lijn bij AZ dan ook door naar het nationale elftal stelde Zwartkruis. “We zagen hem op het hoogste podium ballen opeisen, nog meer duels uitvechten, driftig doordekken en opstomen. Precies zoals hij dat sinds de play-offs van vorig seizoen bij AZ doet. Zijn directe tegenstander in de Red Bull Arena, Bayern München-aanvaller Serge Gnabry, werd in de rust gewisseld. Kerkez bleef negentig minuten overeind.”

Gouden zet

De pas achttienjarige linksback werd door technisch directeur Max Huiberts weggeplukt uit de jeugdopleiding van AC Milan. Daarmee lijkt AZ opnieuw een gouden zet te hebben gedaan stelt Zwartkruis. “De linksback staat model voor de scoutingwijze van de Alkmaarse club. Voor de balans in de hoofdmacht haalt Huiberts soms een routinier bij de selectie. Maar het verdienmodel is gebaseerd op de eigen jeugdopleiding en het vroegtijdig scouten van relatief onbekende talenten elders. Jesper Karlsson was de laatste voltreffer in die categorie en Kerkez is de volgende.”

TIP: Spelen FC Groningen en AZ gelijk? De odd is 3.85!

Is Kerkez beter dan Wijndal?

  • Ja
  • Nee
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie