AZ buigt in tweede helft voor West Ham

AZ moet vrezen voor het mislopen van de finale van de Conference League. De Alkmaarse formatie ging donderdagavond met 2-1 onderuit bij West Ham United.

Londense druk komt Alkmaarders duur te staan

Trainer Pascal Jansen kon in het olympisch stadion van Londen geen beroep doen op Milos Kerkez en Jesper Karlsson. Laatstgenoemde zorgde voor het eerste Alkmaarse gevaar van de avond, maar zijn actie kon niet op waarde worden geschat door een teamgenoot. Ook Jordy Clasie (naast) en Jens Odgaard (redding Alphonse Aréola) slaagden er niet in om de ban te breken.

West Ham United stelde daar verschillende mogelijkheden tegenover. Jarrod Bowen kopte over, waar doelman Mathew Ryan een tweetal pogingen van Saïd Benrahma uit zijn doel ranselde. AZ bleef zodoende overeind in Londen en nam vlak voor rust zelfs de leiding. Tijjani Reijnders probeerde het maar eens van afstand en zag doelman Aréola niet vrijuit gaan: 0-1.

West Ham buigt het om

AZ probeerde in de tweede helft om West Ham het voetbal onmogelijk te maken. De Alkmaarders namen opzichtig de tijd voor spelhervattingen, maar dat bleek niet voldoende om de Premier League-formatie tegen te houden. Gaandeweg werd de druk steeds verder opgevoerd door de manschappen van David Moyes en na een fout van Ryan resulteerde dat in de gelijkmaker. De AZ-doelman kwam te wild uit en raakte daarbij Bowen in het gezicht, waardoor scheidsrechter Halil Meler naar de penaltystip wees. Benrahma faalde niet: 1-1.

West Ham United vierde de gelijkmaker opzichtig. Dit tot afgrijzen van de Londense bank, aangezien de technische staf van The Hammers bloed roken. Dat bleek terecht. De bankschroeven werden verder aangedraaid door de Londense formatie en in de 76ste minuut viel ook de 2-1. Michail Antonio tikte raak, nadat Yukinari Sugawara de eerste inzet nog van de lijn werkte.

De return in Alkmaar staat voor volgende week op het programma. De winnaar van dit tweeluik speelt in de finale tegen Fiorentina of FC Basel.

Scoreverloop: 0-1 (41′) T. Reijnders, 1-1 (67′) S. Benrahma (strafschop), 2-1 (76′) M. Antonio