Arsenal-uitblinker White gooit deur zelf dicht bij Engelse ploeg

Foto: Arsenal-uitblinker White gooit deur zelf dicht bij Engelse ploeg

Ben White stelt zich niet beschikbaar voor de Engelse ploeg. Waar de Arsenal-verdediger normaliter zou worden opgeroepen door bondscoach Gareth Southgate, houdt hij zelf de deur dicht. Hierdoor lijkt EK-deelname voor de rechtsback ver weg, terwijl hij tijdens het WK in Qatar nog wel bij de selectie zat.

Arsenal-verdediger Ben White bedankte voor Engelse nationale ploeg

White verkeert in een uitstekende vorm bij The Gunners, maar behoorde niet tot de selectie die donderdag bekend werd gemaakt. Na het WK sprak Southgate nog met White, die erg terughoudend was om voor Engeland uit te komen. Problemen tussen de twee zijn er echter niet. “Onze deur staat 100% open voor hem, maar op dit moment is hij niet beschikbaar voor ons”, reageerde de keuzeheer.

Waarschijnlijk geen EK

De kans is erg klein dat White er de komende eindronde bij is. “Het wordt moeilijk voor hem om in juni wel opgeroepen te worden. Anderen hebben regelmatig in de selectie gezeten en gespeeld. Als je in zo’n situatie zit, moet je vooral de spelers die de voorrondes hebben gespeeld beoordelen.”

Wat de exacte reden is voor het besluit van White, is ook voor Southgate gissen. “Hij is niet de eerste speler ooit die zich niet beschikbaar heeft gesteld. Sommige spelers voelen zich niet op hun gemak om voor Engeland uit te komen… Er kunnen allerlei redenen zijn, maar we moeten het respecteren. Hij speelt al langere tijd erg goed, maar hij is niet beschikbaar om opgeroepen te worden.”

De 26-jarige White kwam vooralsnog tot slechts vier interlands. De concurrentie op de rechtsbackpositie is normaliter moordend met onder meer Trent Alexander-Arnold, Reece James en Kyle Walker. De eerste twee uit dit rijtje zijn momenteel geblesseerd.

Snap je dit van White?

  • Zal er een goede reden voor hebben
  • Nee, totaal niet!
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie