Arsenal geeft Timber steuntje in de rug

Foto: Arsenal geeft Timber steuntje in de rug

Arsenal heeft goede hoop dat het dit seizoen nog over Jurriën Timber kan beschikken. De centrale verdediger is door de Londenaren namelijk ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League.

Zware blessure voor Timber

Aan het begin van het seizoen maakte Timber een langverwachte overstap naar Arsenal. Mikel Arteta sprak direct zijn vertrouwen uit in de kwaliteiten van de Oranje-international en maakte in de eerste duels gebruik van hem, maar een gescheurde kruisband zorgde er vervolgens voor dat hij zich moest opmaken voor een maandenlang herstel.

De Engelse topclub besloot hem dan ook niet in te schrijven voor de poulefase van de Champions League en gaf Timber achter de schermen alle tijd om aan zijn zware blessure te werken. Arteta gaf onlangs aan dat het herstel van de Nederlander goed verloopt, al was het lastig te zeggen wanneer hij weer fit zou zijn.

Inschrijving Arsenal voor Champions League

Waar in eerste instantie de vrees was dat hij pas volgend voetbaljaar weer kon meedoen, lijkt er intern de hoop te zijn dat Timber eerder op het veld kan verschijnen. Op de website van de Europese voetbalbond UEFA staat namelijk de naam van Timber tussen de spelers die zijn ingeschreven voor het miljardenbal.

Dat betekent dat Arsenal er serieus rekening mee houdt dat hij op de weg terug is. De eerste wedstrijd staat op woensdag 21 februari te wachten tegen FC Porto, terwijl een maand later het terugduel op het programma staat. Beide wedstrijden komen te vroeg voor Timber, maar in het verdere verloop van het toernooi draaft hij mogelijk dus wel op.

Gaat Timber bij Arsenal slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie