‘Arne Slot is nu niet direct een echte Feyenoorder’

Foto: ‘Arne Slot is nu niet direct een echte Feyenoorder’

In de AD Voetbalpodcast werd aan clubwatcher Mikos Gouka gevraagd of Arne Slot in zijn ogen ‘één van de meest invloedrijke Feyenoorders uit de historie is?’ Daarover is Gouka evident: nee.

‘Altijd respect voor Slot, maar hij is geen échte Feyenoorder’

“Een Feyenoorder is iets anders dan een trainer die twee jaar goed presteert”, start Gouka zijn uitleg. “Arne Slot is bezig met iets dat hem onsterfelijk maakt, maar dat betekent natuurlijk niet gelijk dat je Feyenoorder bent. Dat zijn Bennie Wijnstekers, dat is Peter Houtman, dat was Wim Jansen, dat was Coen Moulijn, dat was Willem van Hanegem. Kijk naar Dirk Kuijt, zes jaar na dato is er toch wel wat van die glans af.”

Al wil Gouka daarmee niet gelijk vaststellen dat Slot na dit seizoen dan wel zal vertrekken uit De Kuip. “Feyenoorders zullen altijd respect voor hem hebben, maar ze voelen natuurlijk wel dat hij op een gegeven moment kan vertrekken. Stel je voor dat hij nog een seizoen blijft, dan heeft hij het geweldig gedaan. Alleen dan ben je natuurlijk niet direct een Feyenoorder, als ik voor de supporters mag spreken.”

‘Geen sprake van kampioenskoorts’

Tot slot zegt Gouka over ‘kampioenskoorts in Rotterdam’: “Daar is geen sprake van. Als ze één van die drie wedstrijden geblinddoekt spelen worden ze nog kampioen dit seizoen. Na de wedstrijd is ook een bescheiden feest voor driehonderd man, maar vrijdag zal je hier niemand over horen. Slot gaat zeggen dat ze eerst moeten winnen. Iedereen houdt zich op de vlakte.”

Feyenoord
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 16:40.

Eens met Gouka?

  • Ja
  • Nee
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie