Andries Noppert bad: “Als-je-blieft”

Foto: Andries Noppert bad: “Als-je-blieft”

Het Nederlands elftal strandde op het wereldkampioenschap in Qatar in de kwartfinale tegen Argentinië. Oranje kwam 2-0 achter, maar het werd 2-1 en in de allerlaatste minuut van de blessuretijd werd er bij een vrije trap een variant tevoorschijn getoverd, waarbij Wout Weghorst de 2-2 op het scorebord zette.

Voorafgaand aan de vrije bal had Noppert het niet meer. De doelman van sc Heerenveen ging op zijn hurken zitten en de spanning was van zijn gezicht af te lezen. “Ik herinner me heel goed wat ik voelde”, vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. “We hadden een variant getraind en de vrije trap ervoor deden we hem niet. Ik dacht: laten we die variant nou als-je-blieft proberen. En het gebeurde op dat moment, hij kwam er echt goed uit.”

Noppert vervolgt: “Als je op die manier dan terugkomt tot 2-2… Dan komt er een bepaalde emotie los en toen ben ik even meegegaan om het feestje te bouwen. Want we waren echt ten dode opgeschreven en niemand had dat denk ik verwacht. Dat was des te knapper, maar het is wel heel zuur als het vervolgens dan zo eindigt. Het toernooi heeft echt te kort mogen duren. Vooral omdat we dachten dat er veel meer in zat.”

Penaltykiller?

Het kwam aan op penalty’s, maar die werden beter genomen door de Argentijnen. Enzo Fernández miste zijn pingel, maar niet door toedoen van de Oranje-keeper… “Ik heb geen penalty gepakt, zegt iedereen. En daar kan ik ze gelijk in geven. Dat geldt ook voor het feit dat het vooraf veel te groot is gemaakt, maar daar heb ik geen invloed op. Ik heb mezelf nooit bestempeld als de penaltyspecialist en dat is vooraf ook nooit zo benoemd. Ik probeer gewoon zo laat mogelijk te gaan en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Maar als ze dan op het laatste moment nog van hoek wisselen (Lautaro Martinez gaf dat aan als maker van de beslissende penalty, red.), wat moet je dan doen?”

Wint Oranje het EK 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had jij meer van hem verwacht in de strafschoppenserie?

  • Ik wel
  • Ik niet
476+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie