Analisten eensgezind over Van Nistelrooij-vertrek: ‘Ging bij Van Bommel ook mis’

Foto: Analisten eensgezind over Van Nistelrooij-vertrek: ‘Ging bij Van Bommel ook mis’

Ruud Gullit en Youri Mulder zien vergelijkenissen tussen het vertrek van Ruud van Nistelrooij en Mark van Bommel bij PSV. Beide oefenmeester vertrokken eerder dan gepland bij de Eindhovenaren. Volgens de twee analisten is goede communicatie de oorzaak van het vroege vertrek van beiden.

Van Bommel en Van Nistelrooij te veeleisend

“Van Bommel heeft die periode bij PSV ook gebruikt om te leren”, vertelt Gullit in de studio van Ziggo Sport. Volgens de voetbalanalist was de huidige oefenmeester van Royal Antwerp FC te veeleisend in zijn PSV-tijd. “Hij wilde het daar hetzelfde hebben als hij als speler had gehad bij Bayern München en AC Milan. Hij vertelde ook dat hij een geblesseerde speler had, maar die kon geen behandeling krijgen omdat de fysio een barbecue had. Dan werd hij helemaal gek, want hij had die speler zo snel mogelijk nodig.”

Mulder ziet daarin een vergelijkenis met Van Nistelrooij, die ook een gebrek aan communicatie wordt verweten. “Het niet goed communiceren met je mensen, dat hoor je nu ook bij Van Nistelrooij. Dat hij dat niet zo goed kan en dat daar ook klachten over waren.” Volgens Mulder zijn spelers die op het absolute topniveau hebben gespeeld wel te veeleisend. “Grote spelers die bij grote clubs hebben gespeeld verwachten misschien toch dat alles gewoon geregeld is.”

Is het verstandiger voor topspelers om eerst ervaring op te doen als trainer bij kleinere clubs?

  • Ja, dat helpt om ervaring op te doen
  • Nee, een goede trainer kan bij elke club aan de slag
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie