“Als RKC goed genoeg is om Ajax pijn te doen…”

Foto: “Als RKC goed genoeg is om Ajax pijn te doen…”

Op zondagmiddag staan Ajax en PSV tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA en daar lijken mogelijkheden te liggen voor de uitspelende ploeg, de Eindhovenaren dus. Marciano Vink denkt dat ook, zegt hij in een interview met De Telegraaf.

“Als RKC goed genoeg is om Ajax pijn te doen, dan kan PSV dat ook”, aldus de analyticus van ESPN. Natuurlijk kun je de wedstrijden tegen RKC en PSV niet met elkaar vergelijken qua beleving, maar daar staat tegenover dat PSV met Luuk de Jong, Cody Gakpo, Xavi Simons en Noni Madueke wapens heeft om Ajax pijn te doen. Ik vond wat PSV liet zien tegen Arsenal, dat toch de top van de Premier League is, indrukwekkend.”

Vink is van mening dat trainer Alfred Schreuder bij Ajax een té brede selectie tot zijn beschikking heeft… “Je ziet een voortdurend geschuif en geschipper. Het probleem is dat er te veel keuzes zijn. Als je chef-kok bent en je hebt vijfduizend kruiden als je een biefstuk moet maken, dan weet je van gekkigheid niet meer welke kruiden je moet gebruiken en verpest je je biefstuk met al die kruiden.”

Goede kruiden

“Het gaat erom dat je de goede kruiden hebt en dan hoeven dat er niet zoveel te zijn”, vervolgt de oud-voetballer. “En dan te bedenken dat ze eigenlijk Antony niet kwijt wilden. Als die niet verkocht was, dan had je echt een groot probleem, want dan had je Berghuis, Bergwijn, Klaassen en Kudus allemaal voor één positie.”

34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie