Ajax wordt onthoofd: ‘transfer’ in stroomversnelling

Foto: Ajax wordt onthoofd: ‘transfer’ in stroomversnelling

Het begint er meer en meer op te lijken dat Ajax in de aankomende zomer daadwerkelijk onthoofd wordt: oefenmeester Erik ten Hag heeft namelijk voor het eerst een gesprek gevoerd met Manchester United, waar hij kandidaat-hoofdcoach is.

Dat is in ieder geval wat The Daily Mail en de zeer betrouwbare ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano vandaag melden. Het is de bedoeling dat Ten Hag het stokje bij The Red Devils na dit seizoen overneemt van interim-manager Ralf Rangnick, die een rol achter de schermen gaat vervullen.

De Duitser zei begin deze maand over de Tukker: “Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik heb gezien hoe Ajax zich heeft ontwikkeld sinds zijn komst. Ik weet van het werk dat hij bij Bayern München heeft verricht en het mag duidelijk zijn dat hij een van de topcoaches in Europa is, maar er zijn er nog wel meer. We hebben nog niet gesproken over een nieuwe manager, dus we hebben ook nog niet over Ten Hag gesproken.”

Afkoopsom

Ook Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain), Julen Lopetegui (Sevilla) en Luis Enrique (bondscoach van Spanje) dingen naar verluidt nog mee naar de job bij United, maar de BBC weet dat Ten Hag verreweg de belangrijkste kandidaat is. De aan Ajax te betalen compensatie voor zijn nog tot medio 2023 lopende contract (een kleine vijf miljoen euro) zou geen probleem zijn. 

Datzelfde geldt volgens Romano voor het Engels van de Ajax-trainer. Eerder werd al gemeld dat de Tukker op intensieve les is gegaan om de taal vloeiend onder de knie te krijgen. Romano stelt dat de definitieve beslissing van The Red Devils afhangt van ‘veel factoren’, maar Ten Hag lijkt dus frontrunner te zijn.

Verdien 1.50 keer je inleg als United van Leicester City wint!

Gaat dit door?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
452+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie