‘Ajax vangt bot bij Liverpool voor toptarget’

Foto: ‘Ajax vangt bot bij Liverpool voor toptarget’

Het lijkt er niet op dat Ajax kans maakt op het aanstellen van Julian Ward als nieuwe technisch directeur. Volgens de Liverpool Echo is het ‘nagenoeg onmogelijk’ dat de beleidsbepaler naar Amsterdam gaat verkassen.

Dit omdat er in het contract van Ward is opgenomen dat hij na zijn vertrek bij Liverpool FC een jaar lang nergens anders aan de slag mag. Daarom zou hij nu meer voelen voor een sabbatical. Valentijn Driessen vertelde gisteren nog in Vandaag Inside dat Ward juíst Engeland zou moeten verlaten voor zijn clausule. “Want hij heeft een concurrentiebeding en stopt per 1 juli bij Liverpool. Dan mag je twee jaar niet in zo’n functie werken in Engeland.”

De Liverpool Echo meldt nu dat het echter heel anders zit. “Zij schrijven namelijk dat – volgens hun informatie – Ward na zijn vertrek bij Liverpool de twaalf maanden daarna bij geen enkele club aan de slag mag. Daarnaast schrijft het medium dat Ward na een periode van meer dan tien jaar bij Liverpool toe is aan een break”, schrijft Ajax Showtime.

Enige haast

Onlangs vertelde algemeen directeur Edwin van der Sar al dat hij binnen twee maanden een technisch directeur naast zich wil hebben. “Het is belangrijk om daar in de komende twee maanden duidelijkheid in te krijgen. An sich is dat een taak van de RvC. Die stelt de directie aan, ik ben zelf ook door de RvC aangesteld. Maar uiteindelijk is het fijn dat er op een bepaalde manier een samenwerking is en je samen door één deur kunt”, zei Van der Sar in Rondo.

De Telegraaf schreef over ‘topkandidaat’ Ward: “Met de Brit Ward staat er op het lijstje van Ajax een ’td’, die bij Liverpool grote spelers heeft binnengehaald, en die naast Engeland is gespecialiseerd in de Braziliaanse en Portugese markt. Hij had de hand in de komst van onder andere de Braziliaan Fabinho, Uruguayaan Dárwin Nuñez, Portugees Diogo Jota en de Colombiaan Luis Diaz naar Anfield. Ward, die meerdere talen vloeiend spreekt, heeft ook ervaring als scout en heeft in totaal ruim tien jaar bij Liverpool gewerkt.” Hij lijkt het nu dus echter niet te gaan worden.

Had jij Ward graag bij Ajax gezien?

  • Ja
  • Nee
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie