‘Ajax-transfer komt in stroomversnelling’

Foto: ‘Ajax-transfer komt in stroomversnelling’

Edson Álvarez verruilt Ajax deze zomer vrijwel zeker voor Borussia Dortmund. Ook West Ham United werd deze week genoemd als optie, maar Mike Verweij verwacht ‘gewoon’ een overstap naar Duitsland en waarschijnlijk al op korte termijn.

Álvarez op weg naar Dortmund

“Dortmund ligt nog steeds op poleposition”, vertelt Verweij in de podcast Kick-Off. “Na het weekend gaan ze er werk van maken. Ze zijn nu nog heel druk met de afhandeling van de transfer van Bellingham naar Real Madrid. Ze halen 103 miljoen euro op en dan kunnen ze Álvarez ophalen. De verwachting is dat ze ongeveer op 35 miljoen uitkomen – en dan exclusief bonussen.”

Verweij is niet verrast door dit prijskaartje, maar stipt wel aan dat het opmerkelijk is. “Spelers van Ajax incasseren toch altijd de Ajax-bonus. Hij heeft een WK gespeeld en hij heeft Champions League-ervaring, dus ik snap het ook wel een klein beetje. Maar Álvarez is ook derde geworden in de Eredivisie.”

Driessen laakt Dortmund

Valentijn Driessen noemt deze aanstaande transfer opmerkelijk. “Je wilt doorpakken en dan haal je Álvarez als vervanger van Bellingham. Dat gaat helemaal nergens over.” Verweij: “Álvarez is een keer of 412 bekeken door Dortmund en ze zijn ervan overtuigd dat hij een meerwaarde is. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen, want ik denk dat hij heel goed in de Bundesliga past.”

Wint Nederland van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Past Álvarez bij Dortmund?

  • Ja
  • Nee
3913+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie