‘Ajax-saboteur moet transfervrij weg’

Foto: ‘Ajax-saboteur moet transfervrij weg’

Ajax leed afgelopen zaterdagavond opnieuw puntenverlies, dit keer werd het 3-3 tegen FC Emmen, en bij Studio Voetbal begint men te denken aan sabotage. Zouden de spelers van de Amsterdammers niet meer verder willen met trainer Alfred Schreuder?

Rafael van der Vaart opent het bal: “Ik denk dat sommigen het in de tweede helft bijna expres hebben gesaboteerd. Daar leek het op. Daley Blind viel in en ik zag de blik in zijn ogen. Ik dacht: zo, die is zó boos. Die loopt geen seconde meer voor Schreuder. Je ziet in zijn ogen van: lekker dan, die is ook weg. We kennen allemaal zijn kwaliteiten en ik heb niks tegen die jongen, maar ik zag iets in zijn ogen.”

De trainer is mogelijk de pineut, maar de oud-international van Oranje vindt dat niet helemaal terecht: “Je speelt tegen FC Emmen, je weet toch wat je moet doen? Laten we zeggen dat iedereen die bij Ajax speelt, vindt dat ze één van de besten zijn. Tegen dit soort ploegen maakt het helemaal niet uit of wij op de bank zitten of Schreuder. Als speler heb je je eigen verantwoordelijkheid. Je moet alles geven.”

Transfervrij vertrek

Pierre van Hooijdonk weet wel wat er met Blind moet gebeuren: “Laat hem transfervrij vertrekken. De negatieve geesten moeten uit jouw selectie. Die kan je er als trainer niet bij hebben.”

Ook Steven Bergwijn krijgt de nodige kritiek. De vleugelaanvaller zei tegen ESPN ‘geen flauw idee te hebben wat we aan het doen waren’. Pi-Air: “Dan help je je trainer niet.” Van der Vaart: “Dan ben je geen topspeler. Je speelt niet voor de trainer, maar voor de eer, voor Ajax.”

Speelt Ajax in de tussenronde van de Europa League gelijk tegen Union Berlin?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Transfervrij laten gaan?

  • Doen
  • Niet doen
1835+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie