‘Ajax opgelicht met Mohammed Kudus’

Foto: ‘Ajax opgelicht met Mohammed Kudus’

Niet zo heel veel spelers die van Ajax naar de Premier League transfereren slagen vervolgens. Maar Mohammed Kudus doet het dit seizoen werkelijk waar geweldig bij West Ham United. The Hammers betaalden in de zomer ‘slechts’ iets meer dan veertig miljoen euro voor de Ghanees en op het sociale medium X concludeert men: ‘véél te weinig’.

‘Mohammed Kudus-oplichting bij Ajax’

West Ham won afgelopen donderdagavond in de Europa League met maar liefst 5-0 van SC Freiburg en Kudus maakte niet één, maar twee doelpunten. Vooral zijn eerste treffer was wonderschoon, want de rush die hij inzette in het London Stadium deed een beetje denken aan Lionel Messi in zijn hoogtijdagen. De international van Ghana staat dit seizoen al weer op 15 doelpunten en 5 assists in 36 wedstrijden en misschien had hij óók wel meegekund bij een Premier League-grootmacht.

Chelsea

Chelsea was dan ook in de markt voor Kudus, toen die nog in de Johan Cruijff ArenA onder contract stond. Zijn zaakwaarnemer Jennifer Mendelewitsch onthulde een paar maanden geleden in gesprek met Voetbal International: “We bereikten een akkoord met Chelsea over een contract, maar de deal kwam niet rond. Dit lag aan Chelsea, dat met een belachelijk bod kwam richting Ajax. Er kwam ook geen tegenbod vanuit Ajax. Chelsea heeft dit bij meerdere spelers gedaan afgelopen zomer. Ze waren alleen maar bezig met de transfer van Caicedo, daar hebben ze al hun energie in gestoken…”

Op het sociale medium X concludeert men nu dat de Engelse topclubs hebben zitten slapen. Ook wordt de vergelijking met Anony weer getrokken, die Ajax vele malen meer opleverde (honderd miljoen euro). ‘Eigenlijk hebben is Ajax opgelicht met die veertig miljoen’, valt er ook te lezen.

Arsenal

Overigens staat Kudus nu wél in de belangstelling van grootmachten, want hij wordt al gelinkt aan Arsenal. The Gunners zullen echter wel grof moeten betalen voor hun target, als ze daadwerkelijk spijkers met koppen willen slaan.

Had Ajax meer moeten vragen?

  • Ja
  • Nee
931+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie