Ajax: ‘nee’ tegen bod van 60 miljoen

Foto: Ajax: ‘nee’ tegen bod van 60 miljoen

Inmiddels speelt Edson Álvarez al lang en breed niet meer voor Ajax, na zijn transfer naar West Ham United. De Amsterdammers hadden de Mexicaan echter al veel eerder kunnen verkopen, aan een andere Premier League-club, die wel héél veel geld overhad voor de controleur.

Ajax wimpelde bod op Edson Álvarez af

In het programma Goedemorgen Eredivisie doet zaakwaarnemer Nathan van Kooperen een boekje open: “Chelsea wilde heel ver gaan. Ze wilden er alles aan doen om hem naar Chelsea te halen. Ajax had alleen geen vervanger klaar staan, dus wilden ze niet meewerken want ze vonden Champions League-voetbal heel belangrijk.” The Blues wilden dus ‘heel ver gaan’ voor Álvarez, maar hoe ver is ‘heel ver’? “Ze gingen tot zestig miljoen…”

Rouwperiode

Overigens moest de Mexicaan daar wel eventjes van bijkomen, na de zomer van 2022. In een interview met De Telegraaf zei hij: “Ik heb één dag gerouwd en daarna laten zien dat ik een sterk persoon ben. Natuurlijk bleef de teleurstelling wel even, maar ik geloof erin dat alles met een reden gebeurt. Misschien was het nog niet het juiste moment. Mijn tijd komt, honderd procent. Dat ligt in Gods en mijn eigen handen. En ik werk er hard aan om dan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging.”

“Ik ben naar Ajax gekomen om te leren, te genieten en het volgende niveau te bereiken. Natuurlijk ligt mijn focus op dit moment voor honderd procent op Ajax. Maar als er komende zomer iets moois voorbij komt, dat goed is voor Ajax en voor mij, dan wil ik die kans grijpen”, vervolgde hij. Uiteindelijk ging die wens dus in vervulling, met een move naar The Hammers.

Had Ajax dit bod moeten accepteren?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2379+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie