‘Ajax-nachtmerrie bij vertrek Arne Slot’

Foto: ‘Ajax-nachtmerrie bij vertrek Arne Slot’

Marco van Basten adviseert de Ajax-leiding om Peter Bosz zo snel mogelijk terug te halen naar Amsterdam. De voetbalanalist sluit niet uit dat aartsrivaal Feyenoord er met zijn handtekening vandoor gaat.

Bosz als opvolger bij Feyenoord?

Bosz staat open voor Ajax, maar de Amsterdammers lijken niet door te pakken. “Ik begrijp Ajax niet”, reageert Van Basten in Rondo. “Er is een trainer die beschikbaar is en dan heb je een kans. Dan moet je die toch pakken? Met beide handen! Ik begrijp er niks van! Ik denk dan bij mezelf van: wat gebeurt er nu bij Ajax? Het gaat zó slecht, maar ze nemen geen enkele beslissing. Ze doen al anderhalf jaar niks. Waar is het bestuur?”

“Als je als Ajax de mogelijkheid krijgt om een internationaal ervaren trainer op te pikken, dan is het toch appeltje eitje?”, concludeert Van Basten, die een doemscenario voor zich ziet. “Dat risico loopt Ajax trouwens ook nog. Dat er niks gebeurt, dat Arne Slot vertrekt en dat Feyenoord dan Bosz gaat halen. Er wordt helemaal niks gedaan. Wie neemt daar nou een beslissing, joh? Ik vind het echt onbegrijpelijk.”

Het is nog onduidelijk wie er volgend seizoen voor de groep staat bij Ajax. John Heitinga is tot het einde van het seizoen aangesteld in Amsterdam, maar voor na de zomerstop is er nog geen duidelijkheid. Mogelijk wacht de clubleiding op het benoemen van een nieuwe technisch directeur. Naar verluidt zal Sven Mislintat op zeer korte termijn ‘ja’ zeggen.

Wint Feyenoord van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is dat een reëel scenario?

  • Ja
  • Nee
2621+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie