“Ajax moet Mislintat juist schorsen”

Foto: “Ajax moet Mislintat juist schorsen”

Keje Molenaar heeft weinig positieve woorden over voor het huidige beleid van Ajax. De voormalig speler van de club vindt dat het onder meer een grote fout heeft gemaakt door Sven Mislintat veel macht te geven.

Transferzomer Mislintat bij Ajax

De Duitser kwam in het voorjaar binnen als de nieuwe directeur voetbalzaken en kreeg in de zomer de vrijheid om zijn selectie samen te stellen. Waar Maurice Steijn zijn wensen doorgaf, haalde Mislintat maar liefst 12 nieuwe spelers naar Amsterdam. Het zorgde de voorbije weken voor de nodige kritiek op zijn functioneren.

Onbegrip bij Molenaar

Begin deze week kwam aan het licht dat Ajax onderzoek doet naar de handelingen van de directeur. Borna Sosa kwam aan het einde van de transferzomer naar Ajax en diens zaakwaarnemer heeft aandelen in het bedrijf van Mislintat. Er wordt dan ook gevreesd voor belangenverstrengeling, waardoor hij momenteel uit de schijnwerpers wordt gehouden.

“Voor mij is het onbegrijpelijk dat Mislintat deze bevoegdheid krijgt van een RVC, die gewoon 0,0 voetbal know-heeft”, stelt Molenaar tegenover Ajax Showtime. “Dat ze de sleutel geven aan iemand, die twaalf spelers haalt. Als ik de RvC was geweest, had ik gezegd: ‘Jongens, laten we dit beschouwen als een overgangsjaar en laten we niet de hele spaarpot leeg schudden.’ Wat er nu is gebeurd, is voor mij één groot raadsel.”

“Hij zegt dat hij niet kan worden geschorst, maar je moet hem juist schorsen. Dit om te voorkomen dat hij allerlei handelingen kan verrichten waarmee hij bewijsmateriaal en dergelijken eventueel zou kunnen bewerken of verdonkeremanen. Je kunt hem niet direct ontslaan, dat is evident. Maar in het kader van het onderzoek moet je hem schorsen.”

Heeft Molenaar gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
454+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie